Sredinom ove godine Amerikanac Justus Reid prodao je svoj dom, napustio posao i preselio se na Balkan, gdje je u međuvremenu postigao značajnu razinu reputacije.

Tijekom svojih putovanja, 22-godišnjak je istraživao Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Sloveniju, Crnu Goru i Hrvatsku, stvarajući snažne veze s ljudima koje je upoznao i susrećući se s nizom uzbudljivih eskapada.

Justus Reid o oduševljenju Bosnom i Hercegovinom i Balkanom: Nema mjesta gdje bih radije bio – YouTube

“Apsolutno nimalo ne žalim što sam rasprodao svu svoju imovinu i preselio se na Balkan. Bila je to fenomenalna odluka, avantura života, a imao sam priliku upoznati bezbroj pojedinaca. Ovo iskustvo mi je uvelike obogatilo život”, Justus podijelio je sa Klix.ba.

Tijekom našeg razgovora otkrio je kako mu je namjera ostati ovdje koliko god mu bude ugodno. Nadalje je ustvrdio da se ne planira uskoro vratiti u Sjedinjene Države, na temelju svoje trenutne perspektive.

Raspitali smo se koja mu je balkanska nacija najdraža.

Justus je iznio svoje mišljenje o različitim zemljama koje je posjetio, istaknuvši da Slovenija ima neke sličnosti s Amerikom, dok je Hrvatska posebno lijepa. Napomenuo je i kako se dobro proveo u Srbiji, često pričajući zabavne priče iz vremena provedenog u Beogradu. Ipak, nije mogao a da ne prizna da Bosna i Hercegovina ima nešto posebno za ponuditi – najbolju hranu, po njegovom mišljenju, s raznolikim stanovništvom i mnoštvom uzbudljivih aktivnosti u kojima možete sudjelovati. A najbolji dio? Bilo je pristupačno, s ukusnom i jeftinom hranom i gostoljubivim mještanima.

https://www.youtube.com/shorts/ksuygZtauSE

Prema Reidu, postoji određeno obrazloženje zašto se suzdržavaju od navođenja da imaju prebivalište u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji ili BiH. Umjesto toga, Reid tvrdi da oni žive u široj regiji i da cijene svaku od zemalja u njoj, iako iz različitih motiva. Reid potvrđuje da je sam čin putovanja kroz te zemlje nezaboravno i nezaboravno iskustvo.

Oglasi - Advertisement