U sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. u mađarskom gradu Felcsutu odigrat će se utakmica između Švicarske i Izraela. Tijekom konferencije za novinare održane povodom događaja, izraelski tim napravio je iznenađujući potez donijevši sa sobom dječje tenisice, izazvavši pomutnju u svijetu nogometa.

Smješten otprilike sat vremena od Budimpešte, ovaj je grad označen kao mjesto visokog rizika za nadolazeću utakmicu. Kao rezultat toga, znatan kontingent naoružanih specijalnih snaga bit će raspoređen kako bi se osiguralo pridržavanje sigurnosnih mjera.

Video pogledajte na linku ispod:

https://www.facebook.com/watch/?v=1710060462738407&t=32

Tijekom nedavne press konferencije, emocije su uzburkane među Izraelcima, što je potaknulo njihovog kapetana reprezentacije, Eli Dasa, da preuzme vodstvo. U znak solidarnosti pred novinare je izašao samo s jednom tenisicom.

Dasa je u razgovoru sa švicarskim novinarima izjavio da je priča o osmogodišnjoj Nave Soham izvan mašte u odnosu na tenisicu.

U Gazi je otet zajedno sa još sedam rođaka. Na žalost, troje ih je već stradalo, a sada mu je u domu ostala samo jedna tenisica. Nestrpljivo iščekujemo njegov siguran povratak.

Izraelcima nogomet više nije na prvom mjestu.
Alon Hazan, izbornik Izraela, rekao je da se smanjio značaj atletike u njihovim prioritetima. Hazan je istaknula želju da se njihova djeca vrate kući.

Bez obzira na mjesto našeg nastupa, prisutnost jednog Židova u publici kod nas stvara osjećaj pripadnosti.

Oglasi - Advertisement