Prema riječima Muhammada Abu Silmiye, direktora bolnice Al Shifa u Gazi, pacijenti koji su bili na odjelu intenzivne njege izgubili su živote zbog blokade koju provode izraelske snage.

Silmija je izrazila bojazan, navodeći da su svi pacijenti osim jednog, koji je primljen na odjel intenzivne njege, preminuli zbog sedmodnevne izraelske blokade. Blokada je rezultirala smrću preko 54 pacijenta od njenog početka u bolnici. Silmija je zabrinut zbog trenutnog kritičnog stanja preostalih pacijenata.

Humanitarno stanje prognanika također je, istaknuo je, vrlo hitno pitanje.

Silmija je naveo da se bolnica za Izraelce pretvorila u trifektu groblja, kaznionice i vojne barake. Nadalje je spomenula da izraelske oružane snage nisu diskriminirale niti pucale na sve što se kretalo unutar bolničkih prostorija.

Prema izvješću TV-a “Al Hadat”, izraelska vojska trenutno zabranjuje pojedincima izlazak iz bolničkog kompleksa, unatoč njihovoj tvrdnji da u prostorijama nema boraca.

Prema izvješću, izraelske vlasti hvataju osobe koje pokušavaju izaći iz bolnice, a humanitarnim skupinama poput Crvenog križa zabranjen je ulazak u prostorije medicinske ustanove.

Oglasi - Advertisement