Natalija Simović, voditeljica dugogodišnje emisije DNK, podijelila je svoja iskustva i susrete sa sudionicima, osvijetlivši situacije u kojima se našla tijekom 12 godina trajanja programa.

Brojni trenuci uhvaćeni tijekom epizoda, koji prikazuju zabavne greške sudionika, brzo postaju popularni na platformama društvenih medija. Natalija je ispričala kako je jedan od najkomičnijih slučajeva, po njezinom mišljenju, uključivao djeda Mošu koji ju je razigrano zgrabio i bezbrižno se zadirkivao pred kamerama. Međutim, naglašava da je usred smijeha bilo i duboko dirljivih osobnih priča koje su joj natjerale suze na oči i ostavile trajan dojam.

Voditeljica je ispričala kako se među svim zabavnim trenucima na snimanju DNK showa epizoda s Mošom izdvojila kao najkomičnija. Dok mnogi u lapsusima sudionika pronalaze humor, voditeljica nije mogla ne osjetiti empatiju prema njima s obzirom na izazovne životne priče koje dijele. Zanimljivo kako se na kraju svi sjete tih lapsusa i smiju im se kad se spomenu.
Tijekom snimanja epizode “Moša” bila sam izložena pogrdnim komentarima na račun mog izgleda i neželjenog fizičkog kontakta od strane muškarca. No, važno je napomenuti da je naša emisija bez scenarija i upravo zbog toga ne prestaje osvajati publiku. Naš dokumentarni program uključuje ulazak u domove ljudi s uključenim kamerama, dopuštajući životu da se odvija prirodno i istražujući teme o kojima su sudionici voljni raspravljati. Iako je bilo neugodnih situacija, pravih incidenata, srećom, nije bilo. U nekim prilikama čak su nas tjerali iz dvorišta kao preplašene kokoši. Riječ je o programu koji obuhvaća širok raspon iskustava. Prolio sam mnogo suza tijekom cijelog procesa, posebno kada je jedna žena podijelila svoju srceparajuću priču o tome da je silovana kao dijete u istom domu u kojem je živjela. Za nju je bilo otkriće da se čovjek odgovoran za njezinu traumu suočava sa pravnim posljedicama. Nesputane emocije su me preplavile dok su mi suze tekle niz lice u tom trenutku zabilježenom kamerom. Nakon toga se razvila srcedrapajuća priča, jer je žena vjerovala da je prevarena misleći da joj je dijete nestalo, samo da bi otkrila da je dijete oteto. Petnaest godina kasnije susrela je mladu djevojku za koju je čvrsto vjerovala da je njena davno izgubljena kćer. Intenzitet njihova uvjerenja nakon susreta bio je neosporan. Takva duboka iskustva nisu bez izazova. Svaki put kad se upustim u novi filmski pothvat, ulažem cijelo svoje biće, dopuštajući pojedincima da mi se u tom procesu istinski otvore.
Prema riječima voditeljice, nije se aktivno bavila ulogom u kojoj se našla; umjesto toga, prilika joj se organski ukazala.

Posao mi se ukazao bez ikakvog truda s moje strane. Odluku napustiti mjesto u odvjetničkom uredu donio sam zbog nezadovoljstva ograničenim znanjem koje sam tamo stjecao. Dok sam aktivno tražio drugi pravni posao, neočekivano mi se ukazala ova prilika. Nadam se da neću propustiti priliku da budem dio ovog projekta, kaže Natalija i ističe želju da ovu priliku iskoristi.

Da nije bilo trenutnog prihvaćanja koje sam dobio kad sam počeo voditi emisiju, otišao bih u mirovinu. Činjenica da sam se tako dobro uklopio od početka razlog je što sam ovdje već pet godina. Nikad nisam imao namjeru zasjeniti samu predstavu i napraviti sve oko mene, a publika je to odmah prepoznala. Bile kamere uključene ili isključene, ostajem vjeran sebi. Za duhovitost je potrebna inteligencija, a u svojim godinama mogu biti iskrena prema sebi o tome tko sam – ponekad problematična, ponekad profinjena dama, a ponekad netko tko uživa biti iza scene. Nisam imao nikakve predrasude o DNK serije jer sam prije toga gledao nekoliko epizoda. Kolega me vidio kao sposobnog voditelja pa smo se dogovorili i krenuli zajedno. Svi na Pinku su dali svoje, a sada sam se našao pred kamerama. Po ulasku u tim dočekalo me stanje rasula. Prevladavajući osjećaj bio je neizvjesnost, jer su predložili: “Idemo pokušati i vidjeti što će se dogoditi.” Zanimljivo, stvari su glatko došle na svoje mjesto i tako su započeli naši zajednički napori.

Oglasi - Advertisement