Boksač Edin Puhalo iz Bosne i Hercegovine tvrdi da je napadnut u Sarajevu, a napadač je bivši bokser Adnan Redžović. N1 je potkrijepio Puhalove tvrdnje tako što je medijima prezentirao slike njegovih ozljeda, kao i mišljenja i nalaze Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Poznata ličnost Gvozdeni Puki našao se u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon što je tvrdio da ga je Redžović napao u Općini Centar. Puki je bio nazočan u Općini kako bi potpisao ugovor za svoje uspjehe kao uspješan sportaš, no potpisivanje je prekinuto zbog navodnog napada.

Puhalo je za N1 izvijestio da je u napadu zadobio teške tjelesne ozljede. Ne sjeća se kako ga je napadač udario niti smjera u kojem je išao kad je udaren. Adnan Redžović ga je prije napada gađao nekim predmetom. Puhalo incident namjerava prijaviti policiji.

Puki je izrazio očekivanje da će nadležni organi poduzeti mjere protiv napada koji je nad njim počinjen. Izrazio je razočarenje u bosanskohercegovačku boksersku zajednicu, ocijenivši da je ovaj incident mrlja na njihovom ugledu.

Uposlenik Općine Centar je u 11:30 sati obavijestio Ministarstvo unutarnjih poslova o svađi između dvojice muškaraca u sali. Nakon toga, pojedinac E.P. je poslan da procijeni težinu svađe. U odgovoru za N1 ovu informaciju priopćili su iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

Puhalo je u nastavku iznio rezultate i stajalište KCUS-a kao dokaz dokumentiranih prijestupa.

Iron Puki napadnut u Sarajevu: “Adnan Redžović me napao, idem da ga prijavim policiji”

Oglasi - Advertisement