Preko svoje filantropske organizacije XO, poznati kanadski pjevač, The Weeknd, velikodušno je donirao iznos od 2,5 milijuna dolara entitetu Ujedinjenih naroda poznatom kao Svjetski program hrane (WFP). Ova značajna donacija olakšat će pružanje približno četiri milijuna hranjivih obroka pojedincima koji pate od teške gladi u regiji Gaze, Palestina.

Ukupno 820 tona prehrambenih paketa.
Abel Tesfaye, međunarodno priznat kao The Weeknd i koji služi kao veleposlanik dobre volje za Svjetski program hrane (WFP) pri Ujedinjenim narodima, nedavno je odredio značajan iznos od 2,5 milijuna dolara iz svog humanitarnog fonda. Ovaj velikodušni doprinos olakšat će transport otprilike 820 tona osnovnih zaliha hrane, osiguravajući prehranu za više od 173.000 Palestinaca u razdoblju od dva tjedna.

Izražavajući svoja razmišljanja o tome, Corinne Fleischer, direktorica WFP-a za Bliski istok, sjevernu Afriku i istočnu Europu, istaknula je neshvatljive razmjere humanitarne katastrofe uzrokovane sukobom koji je u tijeku. WFP neumorno radi na ublažavanju strašne krize gladi u Gazi, ali situacija zahtijeva mnogo više od njihovih trenutnih napora. Kako bismo doprli do što većeg broja pojedinaca, ključno je da naši timovi imaju siguran i održiv pristup za pružanje humanitarne pomoći, kao i stalnu podršku velikodušnih donatora. Od srca zahvaljujemo Abelu za njihov neprocjenjiv doprinos narodu Palestine. Nadamo se da će Abelov čin podrške potaknuti druge da slijede naš primjer i pridruže nam se u našoj misiji.

Glasnik pozitivnosti
Bljesakinfo je objavio kako je Abel Tesfaye u listopadu 2021. imenovan veleposlanikom dobre volje. Otkako je preuzeo ovu dužnost, pokazao je nepokolebljivu predanost globalnim naporima WFP-a za smanjenje gladi. Osobnim prilozima od ukupno 1,8 milijuna dolara i filantropskom inicijativom XO već je prikupljena impozantna svota od pet milijuna dolara.

(FILES) In this file photo taken on October 19, 2017, singer The Weeknd performs on his Starboy: Legend of the Fall 2017 World Tour at the AT&T Center in San Antonio, Texas. – Canadian R&B singer The Weeknd will perform at this NFL season’s Super Bowl halftime show, the league announced on November 11, 2020, a coveted slot likely to face restrictions due to the ongoing pandemic. (Photo by SUZANNE CORDEIRO / AFP)
Oglasi - Advertisement