Bojan Jovanovski, poznatiji kao “Boki 13”, pušten je iz zatvora “Idrizovo”, gde je odležao 9 godina osuđen 2020. godine u slučaju “Reket”.

Kao što je ranije spomenuto, razlog je njegovo loše zdravstveno stanje. Ipak, Krunski sud je pregledao njegove medicinske izvještaje i to je bio razlog za odluku o puštanju iz zatvora. Nejasno je u kakvom je stanju i kako izgleda, a od hapšenja u junu 2020. u javnosti se pojavila samo jedna njegova fotografija – i to iz zatvora.

Ranije ove godine, na internetu se pojavila fotografija Bokeya u ćeliji, na kojoj se vidi kako pozira sa sedam zatvorenika. Kao što vidite, njegov izgled i težina su se dramatično promijenili i veoma su cijenjeni. Inače, ova fotografija se pojavila samo nekoliko mjeseci nakon što su ga navodno pretukla trojica zatvorenika.

Povodom izlaska iz zatvora, Bokijev advokat je objasnio razlog puštanja osuđenog izvođača na slobodu: „U vezi sa pitanjem vašeg interesovanja, kao branilac potvrđujem odluku Osnovnog krivičnog suda u Skoplju da suspenduje informacije o osuđeni izvođač Bojan Jovanovska na izdržavanju zatvorske kazne Iako je ova odluka sa zakašnjenjem, treba je pozdraviti jer dolazi na osnovu dva uzastopna pozitivna mišljenja nadležnog tužioca u istom postupku, zakonito, pravično i prije svega humano. o kompletnoj medicinskoj dokumentaciji o zdravstvenom stanju osuđenog lica”, napomenuo je Tufegdžić, prenosi Skoplje 1.

Vrijedi podsjetiti da je vijest o hapšenju Bokija 13 zbog optužbi za iznudu eksplodirala kao bomba, a cijela operacija se odvijala na putu ka grčkom pograničnom ostrvu Mikonos. Tako Boki 13 u trenu zamjenjuje planirane tropske dane na ovom luksuznom i nimalo jeftinom ostrvu danima u zatvorskoj ćeliji.

Oglasi - Advertisement