Nakon iskustva s dva poraza u jednom danu tijekom Davis Cupa, srpski tenisač Novak Đoković suočio se s dubokim osjećajem depresije. Njegova nesposobnost da odvede svoju reprezentaciju do finala natjecanja samo je pogoršala njegovo razočaranje.

Nakon poraza od Jannika Sinnera u pojedinačnom meču, Đoković je doživio novi neuspjeh u ključnom meču parova. Poraz u zbiru pokazao se izazovom za njega, a ostao je neutješan dok je sjedio na klupi.

Nakon nedavnih događaja, s obzirom na godine i raspored, najbolji svjetski tenisač razmišlja hoće li i ubuduće igrati za Srbiju. Na konferenciji za novinare rekao je da još nije donio konačnu odluku.

Olly 🎾🇬🇧 on X: “Djokovic a little teary eyed in his press conference 🥹🇷🇸 https://t.co/FHVZFAdfNd” / X (twitter.com)

Đoković je tijekom konferencije za novinare izrazio nesigurnost oko svog budućeg sudjelovanja u Davis Cupu. Iako je oduvijek uživao u privilegiji predstavljanja svoje zemlje na turniru, nije siguran u svoje planove za nadolazeću godinu, navodeći da je to još uvijek predmet intenzivnog razmišljanja.

Nakon toga, nastavio je govoriti o dvobojima protiv Italije i preuzeo potpunu odgovornost za ishod. Osobito ga je teško opteretila propuštena prilika da iskoristi tri vezane meč lopte protiv Sinnera.

Odluku utakmice donijela je jedna lopta, ali je još jedna lopta izostala. Nažalost, izgubljena lopta je pripala meni i moram prihvatiti odgovornost za to. Kao osoba koja je doživjela veliku nesreću, mogu se samo pomiriti sa svojom sudbinom. Italija zaslužuje proći dalje, a čestitke su na redu. Igrali su zadivljujuće, posebno Sinner, koji je igrao iznimno dobro iu pojedinačnoj iu igri parova. Bio je gotovo besprijekoran tijekom cijele utakmice i zaslužuje priznanje za svoju izvanrednu igru. Uz brojne Grand Slam naslove iza sebe, mogu sa sigurnošću reći da mu kapa dolje.

U konačnici, srpskoj tenisačici je nedostajalo energije za rekapitulaciju protekle godine i postavljanje novih ciljeva za nadolazeću godinu.

Oglasi - Advertisement