Japan je nedavno svjedočio pojavi potresnog videa, snimljenog u obiteljskoj kući, koji zorno ilustrira veličinu razornih potresa koji su danas pogodili naciju.

Nakon niza snažnih potresa, zgrada u Japanu se srušila, što je rezultiralo nesretnim gubitkom života. Osim toga, potres magnitude 7,6 pogodio je Noto u prefekturi Ishikawa na Novu godinu, što je dovelo do izdavanja hitnog upozorenja na tsunami. Ovaj seizmički događaj nanio je značajnu štetu cestama i stambenim objektima.

Većina japanskog stanovništva iskusila je utjecaj snažnih potresa i pretrpjela više od 80 naknadnih potresa, što je rezultiralo time da je više od 36.000 domova ostalo bez struje.

Video koji kruži društvenim mrežama prikazuje očajničke napore čovjeka u Kanawazi, Ishikawa, dok se drži za zidove svoje kuće, boreći se da spriječi prevrtanje predmeta dok cijela kuća podrhtava i pomiče se.

U pozadini se razaznaju tihi zvuci ženskog glasa i dječjeg plača. Osoba koja je prenijela video naknadno je potvrdila da su svi članovi obitelji izvan opasnosti.

Japan je danas doživio više od 50 seizmičkih događaja, sa značajnim potresom jačine 7,6 stupnjeva po Richteru. Zapadna obala zemlje svjedočila je razaranjima brojnih zgrada, popraćenim upozorenjima o mogućem tsunamiju koji je dosezao visinu od pet metara.

Oglasi - Advertisement