Sa gubitkom se nisu mogli nositi, zbog čega su odlučili da prekinu svoje živote. To su učinili tako što je brat pištoljem oduzeo zivot majki i sestri, a potom pucao u sebe…

Nezapamćena tragedija potresla je Dobrljin kod Prijedora u kojem su jučer prtonađena tijela dvije ženske osobe, te teško povrijeđeni muškarac koji je podlegao na putu ka bolnici. Istragom je utvrđeno da se radi o dvostrukom ubistvu i samoubistvu.

Radi se, kako se ispostavilo, o o članovima jedne porodice – majci, sestri i bratu koji su, prema preliminarnim rezultatima istrage, zajednički odlučili da prekinu svoje živote.

Na to, kako prenosi ATV, ukazuje oproštajno pismo koje je pronađeno tokom uviđaja, a u kojem su njih troje najavili šta će učiniti, te šta ih je navelo na taj očajnički korak.

Razlog za to je teška životna priča i tragedija koja je ovu porodicu zadesila u maju ove godine kada su zbog leukemije ostali bez najmlađeg člana porodice…

Sa tim gubitkom porodica nije mogla da se nosi, zbog čega su odlučili da prekinu svoje živote. To su učinili tako što je brat pištoljem ubio majku i sestru, a potom pucao u sebe i ubio se, što su i u pismu najavili.

Iz PU Prijedor je saopćeno da su Dobrljinu pronašli tijela dvije ženske osobe Z. Z. i Lj. K. iz Bosanskog Novog te muškarca Ž. Z. koji je imao teške tjelesne povrede nastale djelovanjem vatrenog oružja, a koji je preminuo tokom transporta do bolnice.

– Uviđajem na licu mjesta kojim je rukovodio tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor utvrđeno je da se radi o ubistvu i samoubistvu, naveli su iz PU Prijedor.

Oglasi - Advertisement