Osječko-baranjska policija nastavlja utvrđivanje okolnosti nestručne upotrebe vatrometa zbog koje je sinoć u blizini Radimireva dijete zadobilo teške tjelesne povrede, saopšteno je iz policije.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 23 sata u vikend naselju kod Radimilevaca kod Valpovca, kada je zbog nestručnog rukovanja vatrometom eksplodirala petarda u rukama 13-godišnjeg djeteta. To je rezultiralo teškim povredama šake. Dijete je odmah prevezeno u Klinički bolnički centar (KBC) Osijek, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Kristina Vukojević Rac, službenica za odnose s javnošću Policijske postaje Osječko-baranjske, rekla je novinarima da će uslijediti daljnja kriminalistička obrada, ali nije mogla potvrditi da li je protiv nekoga podignuta prijava. Ona je rekla da petarde nisu igračke i pozvala roditelje da preuzmu odgovornost i edukuju svoju djecu o opasnostima od vatrometa i da povrede mogu imati ozbiljne posljedice.

KBC u Osijeku javio je da je 13-godišnji dječak nešto prije ponoći hospitaliziran s “višestrukim teškim ozljedama šaka” i hitno je operisan na hirurškoj klinici i sada je van životne opasnosti.

Oglasi - Advertisement