Novak Đoković, općepoznati svjetski tenisač, zajedno sa suprugom Jelenom Đoković, poznati su pobornici hranjive dijete. Oni usađuju te prakse u svoju djecu, naglašavajući zadovoljstvo koje iz toga izvlače i izvanredno stanje njihove dobrobiti.

Jelena je podijelila doručak koji često priprema za sebe i Stefana, a sastoji se od mješavine sjemenki u kombinaciji s kokosovim mlijekom.

Dosljedno, komponente ostaju relativno nepromijenjene, iako omjeri mogu malo varirati: chia sjemenke, konoplja, mak, dud, lan, kakao, kokos, kamu mamu, vanilija i zob, u kombinaciji s kokosovim mlijekom. Jelena je uz fotografiju svog doručka napomenula da sutra planira uvesti svježe voće i svježe cijeđeni voćni sok. Zanimljivo je da se ovaj doručak zapravo priprema večer prije. Suhi sastojci se pomiješaju i zatim preliju kokosovim mlijekom, ostavljajući ih da se namaču preko noći za konzumaciju ujutro.

Jelena mi je skrenula pažnju da su i Stefan i Tara prešli na prehranu koja se sastoji isključivo od namirnica biljnog podrijetla.

Prvih godinu i pol Stefan se držao tipične dijete koja je uključivala i meso i ribu. Međutim, na kraju je prešao na biljnu prehranu i od tada mu je zdravlje napredovalo. S druge strane, Tara je od samog početka na biljnoj prehrani i imali smo sreću da s njom nikada nismo imali zdravstvenih problema. Naša djeca također slijede potpuno biljnu prehranu bez ikakvih komplikacija. Imaju nezasitan apetit za hranu poput krumpira, krastavaca i mrkve. Kako bih osigurao da dobiju širok raspon hranjivih tvari, u njihovu prehranu uključujem mnogo smoothieja i zelja miješajući ih zajedno. Iako moja djeca još nisu razvila okus za zelenu salatu, ne uzrujavam se jer im dajem dohranu ili je stavljam u shakeove. Osim toga, prioritet nam je kuhanje nad prženjem, pa se njihovi obroci sastoje od kuhanog ili pire krumpira. Jelena je ove detalje ispričala prethodnom prilikom.

Oglasi - Advertisement