Tragično ubojstvo Vanje Gorčevske (Đorčevske), četrnaestogodišnje djevojke, potreslo je Balkan, potaknuvši brojne javne osobe da izraze zgražanje i osudu ovog stravičnog zločina.

Trenutna sumnja za ubojstvo djevojke pada na ukupno pet osoba, od kojih su četiri već privedene. Naime, jedna od privedenih osoba je Vanjin otac.

Vijest o potencijalnoj umiješanosti oca djevojčice u ubojstvo uzburkala je javnost, a reagirala je i pjevačica Rada Manojlović, koja nije mogla ostati ravnodušna na ovo otkriće.

Izrazivši šok i snažno negodovanje na platformi društvenih mreža “X”, izrazila je nevjericu i osudu povodom vijesti da je otac djevojčice optužen da je manipulirao vlastitom kćerkom kako bi iznudio novac od njezine majke.

– Da otac gurne dete u ruke otmičara i ubica… Ovo je tragedija za sve nas, a najviše za njen mladi i bezgrešan život. Počivaj u miru, draga Vanja. Ja ovo ne mogu da verujem, u najgorim filmovima nisam videla, ne mogu ni da zamislim da takvi ljudi postoje! Jadna ona, nije mogla da bira “oca” i zbog toga je platila glavom u svojih 14 godina! Žalost, tuga, nemoć – napisala je Rada na svom profilu i iznela nove informacije do kojih je javnost nedavno došla:

– Otac učestvovao u otmici svoje 14-godišnje ćerke da bi je iskoristio da iznudi novac od bivše žene koja je prodala stan, otmičari se uspaničili kad je krenula potraga za njom i ubili je! Znači, otac učestvovao u otmici i u ubistvu svoje ćerke – dodala je pevačica.

Oglasi - Advertisement