Tatjana Stevanović (52), profesorica povijesti u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, koja je ozlijeđena u pucnjavi 3. svibnja, postupno se oporavlja. Dječak koji je počinio zločin ispalio je 57 hitaca, od kojih su tri pogodila učiteljicu.

Tatjana od lipnja boravi u Klinici za rehabilitaciju u Sokobanjskoj. Nedavno je klinika zaključila da postoji mogućnost da se živci njezine lijeve noge regeneriraju. Iako je prerano utvrditi hoće li se moći u potpunosti osloniti na nogu, velika je vjerojatnost da ud neće biti potpuno beskoristan.

Ovu informaciju za “Novosti” potvrdili su članovi Tatjanine obitelji, koji uz nju proživljavaju traumatične događaje, manja poboljšanja i teške psihičke slomove. Nakon što je učiteljica zadobila teške ozljede, njezini kolege te sadašnji i bivši učenici pokrenuli su peticiju tražeći da joj se odobri nacionalna mirovina. Peticija je do danas prikupila 8000 potpisa.

Tatjanin povratak svojim studentima u ovom se trenutku čini malo vjerojatnim.
Članovi Tatjanine obitelji imaju nekoliko pitanja vezanih uz njezin oporavak i izglede. Pitaju se koliko će se oporaviti, hoće li i kada moći proći pokraj škole u kojoj je ubijeno devet učenika i čuvar. Nažalost, Tatjana ne može odgovoriti na ova pitanja. Obitelj tvrdi da je jedino sigurno da ona neće moći nastaviti školovanje jer smatraju da za to nije sposobna.

Prema riječima jednog od članova obitelji, postoji mogućnost da se, osim što se očekuje da će ponovno moći koristiti lijevu nogu, tijekom proljeća bude podvrgnuta kirurškom zahvatu na kuku. Prema najavama liječnika, od jeseni iduće godine moći će joj još jednom operirati desnu ruku. Ova je ruka prethodno bila podvrgnuta zahvatu gdje je umjesto dijela kosti umetnuta šipka.

Pojedinac je zadobio ozljede na više dijelova tijela, uključujući lijevu ruku, desnu potkoljenicu, trbuh i kuk. Profesorica povijesti u “Ribnikaru” zadobila je ozljede lijeve ruke, desne potkoljenice i trbuha nakon što je u nju pucao 13-godišnji dječak. Metak koji joj je pogodio trbuh oštetio je i desni kuk, a za posljedicu oštećenje živaca lijeve noge. Tatjana je na UKCS-u bila podvrgnuta tri operativna zahvata: prvom operacijom trbuha, a kasnijim operacijama desne potkoljenice i lijeve ruke. Život joj je bio na prvom mjestu, pa je liječenje kuka oštećenog metkom odgođeno dok se ne stabilizira. Zbog toga je Tatjana ostala prikovana za krevet i invalidska kolica.

Iako smo vidjeli neke pomake u njegovom fizičkom oporavku, bilo bi nerealno očekivati ​​da će se sve riješiti do nadolazeće Nove 2025. godine. Zapravo, neizvjesno je kada će biti otpušten iz Klinike u Sokobanjskoj, kao i mogućnost liječenja. toplica je još neizvjesna. Posjećujemo ga svakodnevno. I dalje prima terapiju za svoje psihičko stanje od tragedije, a iako je sada relativno stabilna, smatramo da bi i najmanja smetnja mogla uzrokovati njezinu nepredvidivu reakciju. Ova bitka je drugačija od one s kojom smo se suočili dok su se liječnici borili da joj spase život, a mi smo bili zabrinuti zbog svakog njenog udisaja. Tatjanin suprug napominje da je situacija, iako se promijenila, jednako izazovna.

Cijelo to vrijeme njezin suprug i dvoje potomaka trpe velike patnje.

Oglasi - Advertisement