Jedna od najistaknutijih zvijezda u regiji danas je 28-godišnja pjevačica Aleksandra Prijović. Večeras bi trebala započeti niz od pet nastupa u Areni Zagreb. Prijovićev put započeo je u Belom Manastiru, gdje je stekla osnovno obrazovanje. Nakon razvoda roditelja tijekom njezina djetinjstva, Prijović je ostala u Hrvatskoj s majkom Borkom.

Za studente je fakultet organizirao školsku ekskurziju u Zagreb. Putovanje je uključivalo niz aktivnosti, poput posjeta povijesnim i kulturnim znamenitostima, vođenih obilazaka i slobodnog vremena za istraživanje grada. Učenici su imali priliku učiti o lokalnoj kulturi, povijesti i kuhinji kroz praktična iskustva. Sve u svemu, putovanje je bilo obogaćujuće i ugodno iskustvo za sve uključene.

Jedna od Aleksandrinih bivših kolegica iz Osnovne škole dr. Franje Tuđmana u Belom Manastiru ispričala je kako su se njezini vršnjaci odnosili prema danas uglednoj domaćoj slavnoj osobi.

Stan u kojem je živjela nalazi se u neposrednoj blizini romskih obitelji, a i njen djed je slučajno bio Rom. Zbog toga je bila izložena zadirkivanju vršnjaka, prvenstveno djevojaka koje su joj zavidjele – kako se prisjeća. Aleksandra je već ranije ispričala izazove svog odrastanja, pa tako i odnos s djedom.
Prema riječima poznanika iz djetinjstva iz osnovne škole, Aleksandra je imala prirodne talente za pjevanje, a smatrali su je i nevjerojatno lijepom djevojkom.

Prijović bi večeras u Areni Zagreb trebala održati prvi od svojih pet koncerata. Prethodno je glavni grad Hrvatske posjetila 2009. godine u sklopu školske ekskurzije, tijekom koje je s kolegama iz razreda obilazila razne znamenitosti i atrakcije. Među njima su bili Zagrebačka katedrala, Trg bana Josipa Jelačića i Tehnički muzej Nikola Tesla, kao i zračna luka Pleso, koja je u međuvremenu doživjela promjene.

Podjela klasa koncept je koji postoji stoljećima i ostaje značajan aspekt našeg društva. Razvrstavanje pojedinaca u različite skupine na temelju njihova socioekonomskog statusa praksa je koja je i hvaljena i kritizirana. Dok neki tvrde da je ova kategorizacija neophodna za održavanje reda i strukture, drugi tvrde da rađa nejednakost i pojačava ugnjetavanje određenih skupina. Bez obzira na nečije stajalište o tom pitanju, neporecivo je da razdvajanje klasa i dalje ima dubok utjecaj na naš svijet.

Prema riječima Aleksandrine prijateljice iz djetinjstva, većina srpske djece bila je upisana u D razred, ali je Aleksandra bila izuzetak jer je išla u A razred. Zapravo, bila je izuzetna učenica u ovom razredu.

Prilično je frustrirajuće svjedočiti osobama koje vjeruju da on posjeduje samo jednu vještinu, a to je pjevanje. Nadalje, tijekom svoje akademske karijere bila je izvrstan student. Ona je sklona biti malo introvertnija kada se prvi put upoznaje s novim društvom. No, u pjevanju je konstantno ispoljavala neizmjeran talent – tu činjenicu potvrđuje i sama.

Naša sugovornica se prisjeća zajedničkih vremena s Prijovićem, koji je ostao u komunikaciji sa ekipom škole.

Ljeti je običavala posjećivati ​​očevu rezidenciju u Srbiji, što je rezultiralo time da nismo mogli provoditi puno vremena zajedno. Međutim, tijekom školske godine imali smo određeni park gdje bismo se sastajali, igrali igre i razgovarali jedni s drugima. Povremeno bi nas počastila i svojim pjevačkim talentom, što nam je otvoreno priznala.

Draganina najbliža pratilja i osoba od povjerenja

Aleksandrine prve godine školovanja pružile su priliku da upozna Draganu, koja je od tada postala njezina najbliža osoba od povjerenja.

Prijateljstvo između njih karakterizira nepokolebljiva iskrenost. Dragana, koja je podrijetlom iz malog mjesta, ne bavi se svijetom zabavne glazbe, već je domaćica. Aleksandra je, s druge strane, postigla priličnu slavu, ali to nije loše utjecalo. Dapače, ljubazno je pozvala Draganu da dođe na njene koncerte u Beogradu i čak joj je pokrila troškove boravka u luksuznom hotelu, kako nam je ispričala.
Pjevačica često posjećuje svoju majku Borku u Belom Manastiru, mjestu gdje je nitko ne smatra poznatom osobom.

Kad god ima nastupe u okolici Belog Manastira, sina obavezno dovede majci Borki, a ona ih posjećuje barem jednom mjesečno. Gradom šeta u udobnoj trenirci, odiše mirnim i opuštenim držanjem dok se pozdravlja i razgovara sa svima koje sretne. Unatoč uspjehu, nikad nije dopustila da joj se to obije o glavu. Tijekom svog života ostala je skromna i utemeljena osoba, kako je ispričala s nama.

Majka nas je hranila ne samo hranom, nego i svojim milozvučnim pjevanjem.

Prema riječima jedne Borkine školske kolegice, njezina je majka bila vrlo cijenjena pjevačica u slavonskom kraju. Ista školska kolegica potvrđuje da je Aleksandra, Borkina kćerka, pjevanje naslijedila od majke.

Mama Borka redovito je nastupala u Slavoniji, a svi su je poznavali po zabavnim nastupima u lokalnim restoranima i kafićima. Prema Aleksandrinim riječima, vidljivo je da je talenat za pjevanje naslijedila od majke, koja također posjeduje impresivne vokalne sposobnosti.
Borka nije poznata samo po pjevanju tradicionalnih narodnih pjesama, već se istim poslom bavila i njena baka koja je pjevala starogradske pjesme. Nažalost, Borkina baka je preminula u mladosti.

Moja majka nas je hranila svojim glasom. Ona je bila iz malog mjesta pokraj Našica, a moj otac iz Belog Manastira. Pjevanje je teklo i venama mog strica po majci. Nažalost, moja majka je preminula u ranoj dobi, ostavljajući mog oca kao jedinog hranitelja naše obitelji. Preminuo je prije tri godine, a Aleksandra i ja smo duboko pogođeni njegovim gubitkom. Unatoč tome što je bio vezan za njezinu deku, Aleksandri je postao surogat otac, kako je ranije ispričala njezina majka Borka.
Danas majka Aleksandra izražava duboko zadovoljstvo postignućima svoje kćeri. Vrijedno je napomenuti da majčino povjerenje u kćerin konačni uspjeh nikada nije poljuljano.

Od trenutka kad se Aleksandra rodila i kad sam je držao u naručju, nisam sumnjao da će postići veliki uspjeh u životu. No, ni na kraj pameti mi nije bila pomisao da će jednog dana puniti četiri Arene i postavljati koncertne rekorde u našoj zemlji. Jasno se sjećam da sam zurio u nju i šaputao: “Postat ćeš moja najveća zvijezda”, i to je osjećaj koji sam joj često ponavljao.

Osim toga, Brena je stigla u Beli Manastir.

Aleksandra je trenutno u braku sa Filipom Živojinovićem, koji je posinak slavne Lepe Brene. Blagoslovljeni su i sinom.

Njih dvoje otkrili su jedno drugome idealan spoj. Za nju je skladao prekrasne pjesme, a one se savršeno nadopunjuju. Isticao se na svim područjima svog života. Udala se i sada ima prelijepog unuka koji joj je ispunio želje iz bajke, kaže njena majka Borka. Iako njezina kći ima brojne obveze, sve ih vješto rješava.
I dok se u javnosti povremeno šuška o neistinitoj ljubavi između Filipa i Aleksandre, njezina prijateljica iz škole ne slaže se s tom tvrdnjom.

Besmisleno je kada pojedinci dovode u pitanje ljubav između nje i Filipa. Njihova ljubav je iskrena i duboko cijenjena. Vrijedi napomenuti da se Filip često pridružuje Borki u njenim posjetima, au posjetu je ponekad došla i Lepa Brena.

Oglasi - Advertisement