Kako je MONDO ranije pisao, eksplozivna naprava bačena je u dvorište u Rakićevoj ulici u Zvezdi u Milanu, a meta napada bila je kuća pokojnog biznismena Dragoslava Kosmajaka, ali prema rečima komšija, meta napada je bila njegova najstarija ćerka Milika, koja je ranije bila udata i tu već neko vrijeme živi. Za Đorđa Zafirovića zvanog Zafir.

Podsetimo, Zafirović je stradao 2018. godine prilikom parkiranja automobila u Novom Sadu. Prema nezvaničnim izvorima, ubica ga je upucao pet puta u glavu jer je na sebi imao pancir. Iste noći, BMW za koji se vjeruje da ga je koristio ubica pronađen je u plamenu. Inače, bivši zet Dragoslava Kosmajaka imao je duboki kriminalni dosije, jer je prvo ubistvo počinio sa 16 godina.

“Oko 11 sati, Milica Kosmayak je u dvorištu otkrila neeksplodiranu bombu i odmah obavestila policiju. Protivdiverzioni tim MUP-a je oduzeo napravu, a istražitelji su snimili snimke sa sigurnosnih kamera i svedočenje ćerke Dragoslava Kosmajaka”, izvor Kurila. rekao je.

U intervjuu petnaestak dana prije nego što je ubijen, Zafirović je rekao da je, iako se u tom periodu razvodio od najstarije kćerke, bio u dobrim odnosima sa Kosmajcem.

“I dalje sam vezan za Kosmajeka, iako sam mu bivši zet. I dan danas sam u dobrim odnosima sa njim. Već dugo imam svoj biznis i ne zavisim ni od koga, ali ja sam jos uvek u dobrim odnosima sa njim.Moj bivsi svekar je povezivan sa njim.Nikada nije bio u zatvoru niti je ikoga udario,a mene se dovodi u vezu sa cak osam ubistava u poslednja cetiri godine. Zaista mi smeta što se ime mog bivšeg svekra Dragoslava Kosmajca “Uvek vezuje za moje ime. Nas dvoje smo u odličnim odnosima i veoma se poštujemo, ali ja Umoran sam od onoga što se u medijima govori o tome da ga policija privodi svaki put kada se dogodi ubistvo”, rekao je tada Zafirović medijima. U Beogradu…

U toku su napori da se utvrdi ko je bacio bombu i zašto. S obzirom da je ovo drugi put u kratkom vremenskom periodu da se porodica Kosmajac našla na meti napadača, utvrđeno je “ko ih je gađao” i zašto.

Podsetimo, prošle nedelje na Zvezdali je bačena bomba u dvorište pokojnog biznismena Dragoslava Kosmajca i njegove supruge Aleksandre Zvali su policiju. Patrola je izašla na lice mesta i obavila razgovor sa Aleksandrom Kosmajcem (62 godine). Navodi se da su nadzorne kamere zabilježile da je 7. novembra oko 21 sat nepoznata osoba bacila bombu u dvorište. Bomba nije eksplodirala i otkrivena je 8. novembra. Nisu to prijavili oko 18 sati.

Oglasi - Advertisement