Godinama su se Jenin i John Mike Harvey iz Ohija borili u potrazi za začećem djeteta. Međutim, 1991. njihova se sreća promijenila kada su otkrili stručnost dr. Nicholasa Spirtosa, poznatog stručnjaka za probleme plodnosti. Dr. Spirtos je u to vrijeme bio na cijenjenom položaju šefa odjela za reproduktivnu endokrinologiju, neplodnost i IVF/prijenos embrija u Gradskoj bolnici Akron. Nakon nekoliko mjeseci konzultacija i liječenja dogodio se nevjerojatan događaj – Jenin je zatrudnjela, a iduća godina donijela je radosni dolazak njihove kćeri Jessice.

Godine 1992. Dženin je uspješno rodila zdravu djevojčicu nakon što je prošla isplativ IUI postupak, poznatiji kao proces umetanja obrađenog uzorka sperme izravno u ženinu maternicu, kao alternativu skupljem IVF tretmanu.
Život se za obitelj Harvey neočekivano preokrenuo u jednom trenutku tijekom 2021. godine. Desetljećima nakon njihovog prvog susreta sa stručnjakom za plodnost, božićni dar razotkrio je duboko skrivenu tajnu koja im je izmicala svijest.

Dženin i John su za Božić 2020. kupili DNK testove za svoju kćer i zeta s namjerom da dublje proniknu u korijene predaka svoje šire obitelji.

Tijekom konferencije za novinare 2022., Jessica je spomenula da je njihov plan za turneju po Europi uključivao ideju da dopru do potencijalnih daljih rođaka u zemljama koje namjeravaju posjetiti, jer im je to bilo uzbudljivo i intrigantno.
Rezultati testa bili su potpuno iznenađenje za sve uključene – otkrili su da Jessica ne dijeli nikakve genetske veze sa svojim ocem! Ovo je otkriće bilo nevjerojatno teško suočiti se s njim cijeloj obitelji, posebice jer je iznjedrilo mnoštvo dodatnih upita – tko je Jessicin biološki otac i što se moglo dogoditi s Johnovom spermom?

Ne postoji genetski materijal koji može promijeniti činjenicu da je Jessica naša voljena kći.

Daljnja istraga otkrila je da je Jessiciin biološki otac bio muškarac koji je, zajedno sa svojom suprugom, bio na liječenju dr. Spritosa u istoj bolnici i tijekom istog razdoblja kao Harveyevi.
Dženin je na konferenciji za novinare istaknuo naš nepogrešivi cilj: imati dijete koje dijeli genetsku vezu s oboje. Tijekom gotovo tri desetljeća u našim glavama nikada nije bilo sumnje da Jessica nije naša.

Tijekom veljače 2022. i supružnici Harvey i Jessica pojedinačno su podnijeli tužbu protiv bolnice, navodeći nemar, prijevaru i nemar, jer su tvrdili da je bolnica koristila tuđu spermu umjesto Johna Harveya bez njihovog pristanka.
John je izrazio poteškoću artikuliranja osjećaja koji se javlja kada netko otkrije da je njihova cjelokupna percepcija stvarnosti bitno drugačija od onoga u što su prije vjerovali. Može se usporediti s iskustvom iznenadnog buđenja u životu koji pripada nekom drugom.

Unatoč brojnim promjenama koje je ova obitelj doživjela, ističu kako je njihova ljubav nepokolebljiva. “Mike je moj supružnik, Jessica je naše dijete. Ovu neraskidivu vezu ne može promijeniti genetika. Namjera naše obitelji da svoju priču podijeli s javnošću je pružiti pomoć drugima i spriječiti slične pojave u budućnosti”, zaključio je Džanin.

Oglasi - Advertisement