Čini se da Mark Zuckerberg posjeduje ili dašak paranoje ili ekskluzivno znanje koje izmiče nama ostalima, budući da izvješća sugeriraju da on gradi značajno podzemno sklonište na Havajima.

Prema pouzdanim izvorima u Wiredu, prva osoba povezana s Metom poduzela je ambiciozan pothvat izgradnje ekspanzivnog imanja na otoku Kuai. Ovo izvanredno imanje trebalo bi obuhvatiti nevjerojatnih 5000 četvornih metara, zajedno s potpuno funkcionalnim bunkerom. Značajno je da će ova samoodrživa struktura imati sposobnost generiranja vlastite energije, nabave hrane i osiguravanja izvora vode.

Troškovi izgradnje Zuckerbergovog imanja, poznatog kao Koolau Ranch, procjenjuju se na 100 milijuna dolara, dok je samo zemljište kupljeno za 170 milijuna dolara. Stoga ukupni trošak posjeda iznosi otprilike 270 milijuna dolara.

S najmanje 30 spavaćih soba i jednakim brojem kupaonica, imanje će ponuditi jedinstveno iskustvo sa svojom opsežnom zbirkom od gotovo dvanaest kućica na drvetu. Ove očaravajuće nastambe međusobno su povezane mostovima od užadi, omogućujući gostima da bez napora prelaze između njih i uživaju u osjećaju “borave među krošnjama drveća”.

Postoje planovi za izgradnju dvaju dvoraca koji će biti povezani tunelom, u kojem će se nalaziti podzemni bunker s ljestvama za bijeg i ojačanim metalnim vratima ispunjenim betonom. Dodatno, Zuckerberg u knjižnicu namjerava ugraditi “slijepa vrata” koja se neprimjetno stapaju s okolnim zidovima.

Sam Altman, izvršni direktor OpenAI-ja koji je smijenjen pa vraćen na posao, nije jedini milijarder koji je izgradio rezidenciju pripremljenu za apokalipsu. Nakupio je arsenal oružja, zlatne rezerve, antibiotike i plinske maske.

U pripremi za potencijalne hitne slučajeve, Steve Huffman, izvršni direktor Reddita, poduzeo je mjere predostrožnosti kupnjom motocikala, vatrenog oružja i streljiva. Uz to, podvrgnuo se laserskoj operaciji oka, vjerujući da bi mu to moglo pružiti prednost u slučaju katastrofe. Ove proaktivne radnje pokazuju njegovu predanost osiguravanju svoje sigurnosti i spremnosti za sve nepredviđene okolnosti.

Prema Reidu Hoffmanu, suosnivaču LinkedIna, značajan dio milijardera Silicijske doline odlučio je uložiti u ono što on naziva “osiguranjem od apokalipse”. Ova vrsta osiguranja obično uključuje nabavu podzemnih bunkera.

Oglasi - Advertisement