Nakon što se pojavila u brojnim filmovima, a najpoznatiji je po svojoj nezaboravnoj ulozi u omiljenoj seriji Lude godine.

Rođena 18. srpnja 1934. godine u Novom Sadu, srpska glumica Darinka Dara Čalenić najpoznatija je po tumačenju lika Dare Pavlović u popularnoj seriji Lude godine.

Tijekom svog osobnog života, supruga Žike Pavlovića, poznatog po svom radu na filmu, značajno je vrijeme bila u braku s Vladom Petrićem. Petrić, poznati filmski znanstvenik, jedini je Europljanin koji je stekao doktorat iz filmskih studija u Sjedinjenim Državama, a bio je i profesor na Sveučilištu Harvard.

Njezina duboka ljubav prema njemu navela ju je da napravi prilagodbe u svom životu kako bi mu se prilagodila.

Tijekom svoje karijere pokazala je svoj talent u brojnim filmovima i utjelovila više od trideset likova na televiziji. Od 1970. do smrti živjela je u Beogradu i Bostonu.

Godine 1965. Darinka je uz brojna druga priznanja dobila prestižnu glumačku nagradu u Sterijinom kazalištu. Možete se prisjetiti njezine izvanredne uloge u renomiranoj predstavi “Pop Ćira i pop Spira”. Uz to, 1975. godine nagrađena je cijenjenom filmskom nagradom Avala za iznimnu debitantsku ulogu u tom filmu.

U noći 12. ožujka 2021. godine preminula je u Beogradu u 87. godini života, a njeno posljednje počivalište je Gradsko groblje u Novom Sadu.

Oglasi - Advertisement