Danas nas je zabavio video u kojem se pojavljuje dječak iz Vojvodine koji je izrazio nekonvencionalnu težnju da postane Bosanac.

Zahvaljujući snazi ​​društvenih mreža, stari video ponovno je osvanuo i ponovno dobio status viralnog. Na ovom videu, koji datira nekoliko godina unazad, mladić po imenu Stevan može se vidjeti kako uplakan izražava majci želju da prigrli svoj bosanski identitet.

Na početku snimke majka ga je pitala za ime i mjesto stanovanja.


Nakon tog događaja, dječak po imenu Stevan, koji je izgleda imao oko osam ili devet godina, u suzama je izrazio svoju najdublju želju.

Sa suzama u glasu izjavio je: “Iako živim u Vojvodini, moj identitet ostaje bosanski.

Majka ga je radoznalo raspitivala o identitetu osobe koju je želio postati, nazivajući ih svojom Bosankom.

– Kada se izjašnjavate kao Bosanac, koga smatrate Bosancem? Tko je u vašoj obitelji Bosanac na način da vas čini Bosancem? – pitala je.

Dječakov vatreni izraz njegove najveće želje postao je još jači.

Dječačić je samouvjereno izjavio da bi Kalina nedvojbeno bio Bosanac, ističući da mu je otac Lala, ali se on sam izjašnjava kao Bosanac, bez ikakve sumnje.

Snimak star sedam godina.
Raspitujući se dalje, mama ga je pritiskala da izrazi svoju snažnu želju za tim, nadajući se da će pružiti promišljeno i pragmatično objašnjenje.

Naime, objasnio joj je da njegova glava pri udaru u vrata nikada ne boli, čime je iskazao želju i potrebu da se identificira kao Bosanac.

Otkako je počeo kružiti platformama društvenih medija 2017., video se ponovno pojavio više puta, unatoč Stevanovoj značajnoj transformaciji. No, ostalo je neodgovoreno pitanje: je li mu se dugo očekivana želja ostvarila?

Oglasi - Advertisement