U samo tri dana video s Ajnom Spahić, influencericom iz Sarajeva, skupio je impresivnih tri milijuna pregleda, zabilježivši potpuno prazan dućan Zare.

Nakon objavljivanja kontroverzne reklame Zare, koja je naširoko percipirana kao ismijavanje patnje u Gazi, platforme društvenih medija bile su preplavljene pozivima na bojkot marke. Čini se da su ti napori bili učinkoviti čak iu Sarajevu.
Naime, posjetite li Instagram profil Ajne Spahić, naići ćete na video koji je u samo tri dana skupio impresivnih tri milijuna pregleda, otkrivajući trenutno stanje u trgovini spomenutog brenda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ajna Spahić (@aynaspahic)

Kada je Ajna zakoračila u prazan dućan, nije mogla a da ne izrazi svoj ponos, revnosno ponudivši izlaganje Zare u Bosni i Hercegovini i ističući njeno trenutno stanje.

U popratnoj poruci je istakla: „Odsustvo kupaca u Zari Sarajevo dovoljno govori! Narod BiH je jasno iznio svoj stav.

Uz zahtjeve za bojkot, platforme društvenih medija bile su preplavljene video zapisima koji su prikazivali prosvjede koji su se održavali unutar trgovina brenda diljem svijeta; neki su prosvjednici pribjegli grafitima, dok su drugi dali izjavu noseći tradicionalne palestinske marame i torbe koje su podsjećale na beživotna tijela.

Vrijedno je napomenuti da je objavljivanje kontroverznih slika izazvalo iznimno negativne reakcije, što je natjeralo Zaru da brzo ukloni fotografije sa svojih računa na društvenim mrežama kao odgovor na globalno negodovanje. Unatoč tome, postoji konsenzus među mnogima da ova akcija ne mijenja stvarnost situacije, što je dovelo do rasprostranjenih poziva na bojkot marke.

Oglasi - Advertisement