Njene pisane riječi odavale su da nema namjeru razvijati romantične osjećaje prema Srbinu, ali ono što ju je zateklo je očev odgovor kada ih je njezin dečko oboje pozvao na zabavu.

Prije nekoliko godina na Facebook stranici pod nazivom “Stranica ljubavi Srba, Hrvata i Bošnjaka. Širimo ljubav, a ne mržnju” postavljena je fotografija. Na fotografiji je zapanjujuća ispovijest jedne Hrvatice koja je sve koji su je vidjeli ostavila potpuno zaprepaštena.

Kako se približavaju svečanosti u Srbiji, tekst o kojem je riječ ponovno se pojavio na raznim platformama društvenih medija, zbog čega je kružio i ponovno privukao pažnju i raspravu.

U svom je pisanju izjavila da zaljubljivanje u Srbina nije dio njenih planova. No, ono što ju je zateklo je očev odgovor nakon što ju je dečko pozvao na zabavu.

Cjelokupno njezino priopćenje bit će prepisano bez ikakvih ispusta i izmjena.
Nikada nisam planirao biti Hrvat, ali to je bila moja sudbina. Sudbina me navela da se zaljubim u čovjeka koji živi preko Dunava. Moj otac je bio vojnik u ratu, a doživio je trajno ranjavanje i gubitak brata. Sjećam se dana kada sam mu rekla za svog dečka, nije reagirao. Ni sljedeći dan, ni tjedan poslije, pa čak ni mjesec dana poslije. No, na kraju je došlo vrijeme kada je uspjeh mog dečka došao na naplatu. Pozvao je mene i moju obitelj da mu se pridružimo u Beogradu.

Dok sam se pripremao za ulazak u autobus, spakirao sam torbu i očekivao putovanje koje je pred nama. Međutim, dočekali su me otac, majka i brat, svi besprijekorno odjeveni, i najavili da ćemo zajedno putovati. Uputili su me da se ponašam pristojno tijekom našeg putovanja.
Posebno je upozorio svog brata i sestru da se ne neozbiljno ponašaju i govore bez svrhe. Po našem dolasku nije bilo jasno tko je bio više zatečen – pojedinac ili njihov otac.

Dok smo ulazili, soba je utihnula, a moj otac je prekinuo tišinu veselom primjedbom: “Pa, gdje je ta rakija, susjede?” Kasnije je u svom svjedočenju izjavila da joj je to bio najljepši dan u životu.

Oglasi - Advertisement