Proteklog vikenda izbio je požar u mestu Vratanika, kod Zaječara, a izgorela je kuća devet članova porodice Stanojević. Otkako su kupili kuću u selu, izgubljeno je sve što je porodica vredno radila u protekle dvije godine. U požaru izazvanom neispravnom električnom instalacijom, srećom, nije bilo povređenih, a vatrogasci su brzo ugasili požar, ali je pričinjena šteta bila prevelika da bi Stanojevići mogli sami da saniraju.

Uz pomoć svoje najstarije ćerke i rođaka, Marija i Denis su odmah počeli da gase vatru. Zahvaljujući Dejanovoj smirenosti tokom požara koji je uništio njihov dom za manje od pola sata, niko nije povređen.

“Probudila me supruga i čula Toussaintove vriske, dozivanje upomoć. Odmah sam skočio i iskočio. Plamen se proširio svuda. Jedva sam ga našao u kupatilu. Izveo sam djecu, skočio kroz prozor i izvadio ih jedan po jedan”, rekao je DeYoung.

Marija Stanojević je rekla da je do pre šest dana vilinska kućica bila ispunjena decom i smehom, a ostao je samo mrak.

“Renovirali smo je, sredili, stvorili bolje uslove, dogradili. Bio je hodnik i od njega smo napravili dnevni boravak. Do pre šest dana kuća je bila puna dece, smeha, sreće, a sada — Mrak, “Spaljivanje je katastrofa. Ne želimo nikoga da opterećujemo i sami ćemo raditi na tome. Sve dok se materijal može obezbijediti”, apelovala je Marija.

Pomoć porodice i dobrih ljudi

Dejanova sestra Violeta Spasić i njen suprug odmah su došli iz Korvina da pomognu porodici Stanojević.

“Učinićemo sve što možemo da ga izglancamo, ofarbamo, uredimo”, rekao je Spasić.

Velisav Jovanović, koji je živeo na drugom kraju sela, ponudio je porodici Stanojević privremeni dom.

“Ima mjesta, proći ćemo i biće na mom mjestu. Dok se ne završi, nema grijanja u sobi, ne mogu djeca gore, ništa”, rekao je Velisav.

Porodici Stanojević hitnu pomoć uputio je zaječarski Crveni krst i nadaju se da će im pomoći i drugi nadležni i dobronamerni ljudi. Elektrodistribucija je obnovila neke od objekata, njihova kuća ima vodu, a, kako ističu, najpotrebniji su građevinski materijal, vrata i prozori za zatvaranje i grijanje kuće kako bi bila dom za sebe i svoju djecu, pet kćeri i dvije sinovi .

Oglasi - Advertisement