Čula se skupina od četiri mladića kako viču i koriste vulgarne riječi dok su nastavili skidati retrovizor s vozila. Naime, jedna od osoba nosila je majicu s grbom organizacije poznate kao HOS.

Tijekom dana Vukovarske kolone sjećanja grupa studenata upala je u zasjedu vozeći se kroz Nuštru. Napadači su posebno ciljali automobil zbog srpskih registracija. Na snimci koju je objavio Portal Novosti vidi se kako četiri osobe izlaze iz automobila vukovarskih registarskih oznaka, šakama i nogama žestoko nasrću na vozilo somborskih registracija.

Kako se doznaje, incident se dogodio 18. studenoga oko 10 sati pri izlasku osoba iz Nuštra. Iako je policija bila prisutna tijekom incidenta, napadači nisu prijavljeni vlastima.

Prema riječima svjedoka koji je razgovarao s Novostima, on se vozio u automobilu u koloni na suprotnoj strani ceste kada je uočio Audi vukovarske registracije. Uočena su dva mladića kako vire sa zadnjeg sedišta vozila, koje je naglo promenilo kurs i ušlo u traku u kojoj se nalazio somborski automobil.

Dok je auto išao prema meni iz suprotnog smjera, naglo je skrenuo i zaustavio se na autobusnoj stanici. Bilo je očito da je vozač morao poduzeti mjere izbjegavanja kako bi izbjegao čeoni sudar. Automobil se tada smjestio ispred mog vozila, dok je iza mene bio automobil srpskih tablica.

Vozač prvog automobila počeo je trubiti, gestikulirati i nabijati se na vozilo sa srpskim tablicama dajući im znak da se zaustave. Da nešto nije u redu postalo je jasno, ne samo zbog dana koji se slavi nego i zbog srpskih registracija. Iz predostrožnosti sam aktivirao kameru na mobitelu.

Na snimci je zabilježeno neobuzdano ponašanje vozača i putnika koji su psovali, fizički nasrnuli na automobil i trgali mu retrovizor. Očevidac je primijetio da je jedan od putnika na sebi imao crnu majicu kratkih rukava s grbom HOS-a.

Oglasi - Advertisement