Počevši od 1. siječnja, kupci u Njemačkoj morat će slijediti nove propise u vezi s povratnom ambalažom. Kako prenose njemački mediji, povećat će se broj proizvoda za koje je potrebno platiti povratnu ambalažu.

Kako piše Fenix ​​magazin, najnovija zakonska regulativa odnosi se na napitke koji imaju minimalno 50% udjela mlijeka, uz jogurte i kefire koji se prodaju u plastičnim bocama.

Prema pisanju njemačkih medija, depozit je potreban za mliječne proizvode marki Aldi, Lidl i Rewe koji se proizvode od mješavine mlijeka. Međutim, mlijeko pakirano u plastične boce ne zahtijeva polog.

Za određene plastične boce i limenke pića za jednokratnu upotrebu, uključujući ali ne ograničavajući se na mineralnu vodu, izvorsku vodu, stolnu vodu, voćni sok, pivo i miješana pivska pića (alkoholna i bezalkoholna), miješana alkoholna pića, jabukovaču, gaziranu jabuku vina, vina i miješanih vinskih pića te hladnih napitaka od čaja i kave (kao što su ledeni čajevi), potreban je polog od 25 centi.

Prema savjetovalištu za potrošače, trgovci su dužni prihvatiti praznu ambalažu i položiti jednokratnu uplatu od 25 centi kao polog, neovisno o tome jesu li pića nabavljena u drugoj trgovini ili ne. Važno je napomenuti da povrat pologa nije uvjetovan naknadnom kupnjom.

Oglasi - Advertisement