Prema Daily Mailu, došlo je do svađe na letu Ryanaira koji je letio za Kanarske otoke, što je rezultiralo neplaniranim slijetanjem u Portugalu. Vlasti su kasnije uhitile i pritvorile remetilačke osobe.

Dok su promatrači zaprepašteno promatrali, skupina od dvanaest portugalskih policajaca uhitila je i otpratila čovjeka za kojeg se smatralo da je britanskog porijekla.

Svjedok koji je uznemirujuće scene snimio kamerom dao je opis događaja.

Prema iskazu putnika koji je izvijestio Daily Mail, skupina muškaraca, naizgled pod utjecajem alkohola, stvarala je probleme putnicama. Kako je situacija eskalirala, stjuard je pokušao intervenirati, ali je nažalost oboren. Naknadno je kapetan izdao oštro upozorenje, rekavši da takvo ponašanje neće biti prihvaćeno i da će, ako se nastavi, zrakoplov biti preusmjeren u Portugal.


Unatoč kontinuiranom kaosu, putnici su dobili obavijest da će zrakoplov sletjeti za samo 20 minuta.

Isprva je muškarac koji je sudjelovao u svađi dobrovoljno izašao iz zrakoplova da bi se neobjašnjivo ponovno ukrcao. Naknadno su ga policijski službenici nasilno udaljili i prevezli u popravnu ustanovu. Cijelu grupu je privela policija, što nas je ostavilo prilično zatečenim. Ovaj neočekivani razvoj događaja sve nas je ostavio pomalo uznemirenima.

Putnici u zrakoplovu bili su očarani i snimili su nevjerojatnu scenu dok je policija na silu ispraćala muškarca prema izlazu, što je zabilježeno u videu.

Zbog njegovog otpora, policajcima nije preostalo ništa drugo nego primijeniti taktiku prisile i fizički ga ukloniti iz zrakoplova.

Dok su razbojnika ispraćali, putnici su burno pljeskali.

Dok se jedan muškarac oprašta s uzvikom “Zbogom, druže!”, jedna žena se javlja s entuzijastičnim pohvalama, uzvikujući “Bravo!

Nakon što su ga nasilno izveli iz zrakoplova, zasebna snimka bilježi znatno okupljanje pojedinaca koji stoje na pisti.

Tijekom putovanja od Londona do Kanarskih otoka, Ryanairov let naišao je na neočekivano skretanje. Iako portugalske vlasti nisu izdale nikakvo službeno priopćenje u vezi s incidentom, pouzdan izvor s insajderskim znanjem otkrio je da su sve osobe uključene u situaciju bile britanske nacionalnosti.

U petak u 8 sati ujutro zrakoplov je poletio iz londonske zračne luke Luton s planiranim vremenom dolaska u Lanzarote u 12.15 sati po lokalnom vremenu.

Suprotno njegovim prvotnim planovima, preusmjeren je na portugalsku zračnu luku gdje je na kraju sletio u Faro, koji se nalazi u portugalskoj regiji Algarve. Po lokalnom vremenu bilo je oko 10.50 sati kad je zrakoplov sletio, a nedugo nakon toga u letjelicu su se ukrcali predstavnici reda i mira, javlja Jutarnji.

Ryanair se ispričao svojim putnicima zbog nepredviđenog preusmjeravanja njihovog leta, FR3511, iz London Lutona za Lanzarote 19. siječnja 2024., koji je neočekivano sletio u Faro. Zrakoplovna tvrtka uvjerava svoje klijente da će poduzeti sve napore kako bi nadoknadila neugodnosti uzrokovane kašnjenjem.

Oglasi - Advertisement