Tijekom nedavne utakmice turske lige, Yam Madar, talentirani izraelski košarkaš Fenerbahcea, nažalost je doživio ozljedu. Ovaj nemili incident dogodio se kada su strastveni navijači Bešiktaša gađali teren raznim predmetima, a jedan od njih ga je pogodio u glavu.

Unatoč ozljedi, Madar je izdržao kroz utakmicu. Međutim, kasnije je izrazio zabrinutost zbog djelomičnog gubitka vida, što je potaknulo daljnje ispitivanje kako bi se utvrdio opseg potencijalnog trajnog oštećenja.

Video pogledajte na linku ispod

Can Peker Pekcan on X: “Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Sertaç Komsuoglu, küfürlü tezahüratlara tepki gösterdi. Fenerbahçe forması giyen Yam Madar’a tribünden atılan yabancı madde isabet etti. https://t.co/OfwrfmkFfz” / X (twitter.com)

Tijekom lokalnog ligaškog natjecanja Fener je doživio poraz od svog gradskog protivnika Bešiktaša konačnim rezultatom 68:64. Utakmica je više puta prekinuta u tri navrata zbog pogrdnih primjedbi gledatelja i bacanja predmeta na teren.

Usred jednog od tih prekida, Madar je dobio udarac u glavu dok je stajao pokraj svoje klupe. Ubrzo nakon toga, spustio se na zemlju.

Nakon što je zadobio razderotinu uz desnu obrvu, potražio je liječničku pomoć u svlačionici. Unatoč liječenju, hrabro se vratio u igru, nesvjestan potencijalne težine situacije.

Nakon događaja koji su se odvijali tijekom derbija turskog košarkaškog prvenstva, Dimitris Itoudis, trener Fenera, oglasio se situacijom.

Itoudis je izrazio zabrinutost za Yama Madara, kojeg je novčić pogodio u oko, istaknuvši potencijalni rizik od gubitka oka i izrazivši nadu da se takav incident neće događati u budućnosti.

Vizualni prikaz svega navedenog u tekstu pogledajte u priloženom videu ispod.

Oglasi - Advertisement