Bolna ispovijest supruge Siniše Mihajlovića u povodu nogometaševe smrti odjeknula je svjetskim razmjerima i ostavila dubok trag.

Godinu dana nakon smrti svog voljenog supruga Siniše Mihajlovića, Arijana Mihajlović ogolila je svoje emocije i podijelila dirljiva otkrića sa svog osobnog putovanja, izazivajući duboke emotivne reakcije u cijelom svijetu. Sa suzama koje su joj tekle niz lice, prepričavala je posljednje trenutke života svog supruga i oslanjanje na mjere održavanja života, a sve dok je zadržala nepokolebljiv osjećaj ponosa.

Lijepa Talijanka izrazila je zahvalnost na 27 godina dugoj, nevjerojatnoj ljubavi koju je doživjela sa svojim partnerom kojeg je upoznala u 23. godini. Nakon toga su se vjenčali i dobili djecu te stvorili život ispunjen radošću i srećom.
Tijekom prošle godine otvoreno priznaje da je prošla niz izazovnih faza koje je nemoguće opisati riječima.

Kad je moj suprug preminuo, šok je bio toliko snažan da nisam mogla a da se ne nasmiješim svima oko sebe. Bilo je to moje prvo iskustvo s gubitkom i natjeralo me da preispitujem svoj razum mjesecima nakon toga. Sinišina prisutnost u našem domu ostala je opipljiva, kao da su njegove ruke još bile isprepletene s mojima, a zvuk njegovih papuča odjekivao je kuhinjom. Jedne sam noći čak osjetila kako leži kraj mene u krevetu, a madrac tone pod njegovom težinom. Međutim, dok sam dopirao do drugih koji su također doživjeli gubitak, shvatio sam da nisam sam u tim susretima.

Osjećajući se zalutalom i lišenom svrhe, našla se u nedoumici kada je trebalo nastaviti svoju redovnu rutinu i dnevne obveze. Postalo joj je jasno da je traženje smjernica profesionalca imperativ kako bi se snašla i riješila dubinu svojih emocija.
Protekla je godina za mene predstavljala brojne izazove. U prvim mjesecima nakon Sinišine smrti, bio sam svladan šokom i našao sam se paraliziran, nesposoban poduzeti bilo što. Međutim, uz vodstvo kvalificiranog stručnjaka, postupno rješavam svoju tugu. Moj psiholog mi je prenio vrijednu poruku: “Ariana, imaš izbor – možeš prigrliti život ili prepustiti se očaju.” Odluku nastaviti živjeti donijela sam potaknuta ljubavlju prema svojoj djeci i posvećena sam očuvanju uspomene na svog supruga u srcu. Bio je otporan pojedinac koji je imao iskrenu želju za životom.

Tijekom njihovog odmora na Sardiniji saznala je za problem sa Sinišom koji joj je privukao pažnju.

Tijekom našeg odmora na Sardiniji, primijetio sam suptilnu promjenu u njegovoj energetskoj razini, jer se činio umornijim nego inače. Nakon prijateljskog teniskog meča doživio je ekstremnu iscrpljenost, zbog čega nije mogao ni ustati iz kreveta niti hodati. Tražeći liječničku pomoć, posjetili smo hitnu pomoć, ali zdravstveni djelatnici nisu mogli dati konačnu dijagnozu njegovog stanja.

Dva je dana tajio dijagnozu od obitelji nakon što ju je otkrio.

Nakon toga je otišao u Bolognu na liječničku procjenu. Aspekt koji me duboko rastužuje je njegova šutnja u rasponu od dva dana, bez ikakvih riječi. Kad mi se konačno obratio, misli su mi odmah skočile na mogućnost prilike za posao. Nisam ni slutio šokantne riječi koje su mu izletjele s usana: „Zdravo, ljubavi… dijagnosticirana mi je leukemija.
Tijekom sljedeće četiri godine doživljeno je mnoštvo izazova, uz trenutke trijumfa i razočaranja, no uvijek je postojao tračak nade.

Kad sam saznao za njegovu dijagnozu leukemije, ostao sam bez riječi, nisam bio siguran kako dalje. Uvjerio sam ga da ćemo se s ovim izazovom suočiti kao ujedinjeni front, a tijekom našeg prvog susreta s bolešću pokazali smo golemu snagu i nepokolebljivo uvjerenje u našu sposobnost da je pobijedimo.

Vrijedi istaknuti da je proslavljeni Miha ustrajao i nakon ostavke na posao, pokazujući nepokolebljivu snagu i odlučnost. Nakon svog odlaska, nastavio je sa svojom prvom transplantacijom koštane srži, što je dovelo do povratka normalnog stanja koji se nadao.

Nažalost, nakon dvije i pol godine bolest se ponovno pojavila.

Izjedao me strah da ću ga izgubiti, jer sam postala itekako svjesna težine situacije. Unatoč drugoj transplantaciji, pokazalo se da je bila uzaludna.

Nakon ohrabrujućeg početka, posljednji tračak nade počivao je na inovativnoj terapiji koja se testira u Bergamu. No, to nije postiglo željeni ishod, zbog čega je liječnički tim Sinišinu suprugu saopćio srcedrapateljnu vijest da su sve mogućnosti iscrpljene i da mu se život ne može spasiti.
Medicinski stručnjaci su me obavijestili da su iscrpili sve raspoložive mogućnosti i da nema načina da pobjegnu od neizbježnog. Unatoč tome, sklopila sam pakt s našom djecom da mu neću otkriti tu informaciju. Posljednjih mjesec dana živjeli smo sa spoznajom da se njegov život može ugasiti svakog trenutka. Izrazio je žaljenje rekavši: “Žao mi je što neću moći svjedočiti rastu i starenju naše djece.” Bilo je toliko stvari koje sam mu htjela reći, ali sam morala ostati jaka i pribrana. Samo dva dana prije smrti, izjavio mi je ljubav. Te četiri godine bile su nevjerojatno teške, jer sam svjedočio strahotama bolnica i boli u Sinišinim očima. Još uvijek sam u procesu oporavka od tih trenutaka, a čak i sada, kada padne noć, u mojim mislima ponovno izranjaju strašne slike.
Čak i danas, posljednji trenuci i jedna fraza nastavljaju imati trajan utjecaj.

Dana 16. decembra 2022. jedna od najvećih zvijezda srpskog, italijanskog i svjetskog nogometa, koja je briljirala i kao igrač i kao trener, mirno je napustio ovaj svijet, okružen bezgraničnom ljubavlju supruge, djece i najdražih drugova.

Čim sam primijetio promjenu u njegovom disanju, signalizirajući da je njegovo vrijeme blizu, odmah sam okupio djecu. Zajedno smo formirali svečani krug oko njega, održavajući tihu tišinu. Čvrsto ga držeći za ruku, svjedočila sam njegovim otežanim udisajima, svakim s mukom. U nježnom trenutku šapnula sam mu: “Pazit ću na tebe.” I u tom trenutku ispusti posljednji dah, mirno napustivši ovaj svijet. Tek tada su krenule suze. Činilo se da je prostorija ispunjena valom emocija, kako se Ariana prisjeća s uzdahom.

Uz sve ostalo lile su se i suze. Potrudila sam se sakriti suze od Siniše; Trebala sam mu biti nepokolebljiva podrška. Sada se moja djeca direktno suočavaju s ovim izazovom, odbijajući se povući u sebe. Sve su jači, odlučni dokazati ocu da imaju snage ustrajati”, zaključila je.

Oglasi - Advertisement