Vanja Đorčevska, koja je imala 14 godina, ubijena je nakon što je oteta iz ulaza svoje stambene zgrade u Skoplju.

Osumnjičeni su nakon svjedočenja tvrdili da ih je obavijestila Ljupča Paleski-Palčo, organizatorica koja se trenutno skriva, te da su je samo čekali.

Prema Palčevim riječima, izvor informacija bio je Aleksandar, Vanjin otac. Prijestupnici su Vanju zadržali vani i zatvorili u vreću prije nego što je okončala život u okolici Skoplja. Osumnjičenici su dodatno otkrili detalje o procesu otkopavanja grobnice.

Spasovski je naveo da su u Citroenu bile dvije osobe koje su prethodno znale da će djevojka biti bez pratnje. Nakon toga su je oteli s ulaza u zgradu, vezali joj ruke i noge i stavili je u vreću za spavanje prije nego što su je prevezli u prtljažnik. Vozilo je odvezeno u područje izvan Skoplja, gdje je zatim zapaljeno.

Mjesto gdje se dogodilo ubojstvo bilo je selo Brazda. Nakon istrage, pokazalo se da su osumnjičenici odlučili ubiti Vanju jer su stvari izmakle kontroli jer se za njom tragalo na sve strane. Do takvih informacija došlo se iz izjava danih tijekom istrage.

Prema riječima Bubevskog, motivi zločina utvrđeni su izjavama osumnjičenih. Prethodno je dogovoreno da će motiv biti imovinska korist, točnije iznuda novca od majke djeteta. No, potvrđeno je da postupak iznude nije pokrenut.

Vlasti planiraju zatražiti pritvor za oca.

Koliko mi je poznato, dotični otac nije promijenio svoj prvotni iskaz dat policiji, a nije jasno namjerava li to učiniti. Međutim, on i dalje odlučno negira bilo kakvu krivnju. Naš zaključak o njegovoj upletenosti, koju smatramo neizravnom, temelji se na kontekstu drugih pojedinaca koji su upleteni u slučaj. Jedan izvor je naveo da su za ulogu oca saznali kroz komunikaciju s njim. Tužitelj Gavril Bubevski potvrdio je da imamo dovoljno dokaza za traženje njegovog pritvora, jer imamo osnovanu sumnju.

Aleksandar, Vanjin otac, cijelu je karijeru radio u policiji. No, do jučer je tvrdio da je nevin i demantirao je bilo kakvu umiješanost u slučaj.

Oglasi - Advertisement