Kada je riječ o pričama koje nas tjeraju da zastanemo i razmislimo o dobrim stvarima u životu, pravi je primjer pripovijest obitelji Novaković iz malog sela Patkovača kod Bijeljine.

Živeći u uvjetima koji ne zadovoljavaju ni najosnovnije životne potrebe, ova peteročlana obitelj živi turobno. Iako imaju pristup vodi i struji, neispravni kabeli predstavljaju sveprisutnu opasnost od požara. Majka je jedina njegovateljica troje djece s poteškoćama u razvoju, koja su ovisna o njoj i za najjednostavnije zadatke, poput prelaska ulice. Nažalost, ugroženo je i njezino vlastito zdravlje.

Unatoč tome što su bili svjesni svog stanja, posjetitelji su primijetili da oni koji su njime pogođeni još uvijek uspijevaju nositi široke osmijehe na svojim licima.

Na Emira Đulovića, poznatog bosanskohercegovačkog pjevača, ova priča jako je utjecala. Toliko, da je bio apsolutno uvjeren i donio odluku da otputuje u Bijeljinu.

Obitelj Novaković primila me kao svog gosta, i ja sam zahvalan i njima i Bogu na časti i užitku koji sam doživio tijekom mog boravka. Ovo je samo početak obećavajućeg prijateljstva i prekrasnih iskustava koje ćemo zajedno dijeliti, što su autori izrazili na zajedničkim fotografijama.

Kuća obitelji Novaković bila je prijeko potrebna obnove, pa je pokrenuta inicijativa za prikupljanje sredstava za popravak. Sigurno je da će i Đulović dati svoj doprinos ovom cilju. Njegov posjet nije razveselio samo obitelj Novaković nego i one koji su svjedočili ovom dobročinstvu.

“Dragi Emire jos jedanput si pokazo koliko srce imaš. Da ti dragi Allah dž. š. nagradi svakim dobrim. Ostani uvijek takav kakav jesi”, “Svaka čast Emire, insan bio i ostao. Slava i uspjeh nisu ubili ono dobro u tebi i dalje si čovjek na svom mjestu”, “Svaka čast dobri čovječe” – nizali su se komentari.

Oglasi - Advertisement