Nikad ne biste vjerovali šta Coca-Cola može učiniti kada je kombinirate s ljuskom jajeta. Ovaj kućni lijek za čišćenje domaćinstva će vas oduševiti svojim rezultatima. Slijedite ove jednostavne korake i zaboravite na skupe hemijske proizvode za čišćenje.

Sastojci

  • Ljuske od jaja
  • 1 šolja Coca-Cole
  • 1 dcl deterdženta
  • 1 dcl vode

Pristup
U činiju sipajte Coca-Colu i dodajte ljuske od jaja. Ostavite da odstoji neko vrijeme kako bi Coca-Cola djelovala na ljuske. Nakon što su ljuske od jaja odstojale u Coca-Coli, sve sastojke stavite u blender i izmiksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. U smjesu dodajte deterdžent i vodu, zatim dobro promiješajte. Gotovu smjesu sipajte u manju flašicu, može biti i boca od Coca-Cole. Napravite malu rupu na poklopcu kako bi olakšali aplikaciju. Alternativno, smjesu možete procijediti kroz gusto sito prekriveno gazom i sipati u bocu s raspršivačem.

Za Izgorjele Lonce:
Sipajte smjesu na dno lonca. Ostavite da djeluje 2 minute. Opekline će se lako ukloniti grubom stranom sunđera ili plastičnom žicom. Lonac će ostati savršeno čist.

Za Sudoper od Nehrđajućeg Čelika:
Nanesite smjesu na sudoper i ostavite da djeluje nekoliko minuta. Obrišite sudoper i uživajte u njegovom novom sjaju.

Za WC Šolju:
Poprskajte smjesu unutar WC šolje. Ostavite da djeluje neko vrijeme. Očistite WC četkom kao i obično.

Ovaj jednostavan recept koristi Coca-Colu i ljuske od jaja za stvaranje snažnog sredstva za čišćenje koje možete koristiti za razne kućanske poslove. Rezultati će vas iznenaditi i oduševiti, a vaši kućanski aparati će blistati kao nikada prije. Pokušajte ovaj trik i uvjerite se sami u njegovu učinkovitost.

Oglasi - Advertisement