Kanalizacijski vodovi često se začepe, ometajući protok vode. Specijalizirani proizvodi za čišćenje cijevi mogu biti skupi i puni štetnih kemikalija. No, obična kućna sol, koja je prisutna u svakom domu, može biti izuzetno učinkovita u borbi protiv nečistoća i neugodnih mirisa u cijevima.

Uloga Soli u Čišćenju
Prema portalu Lyubimaya, sol može ukloniti neugodne mirise, masnoću i začepljenja uzrokovana naslagama u cijevima. WC odvod često ima problema zbog nakupljanja kose, krhotina, masnoće, otpada i papira, što ometa protok vode.

Koristi od Soli
Sol je poznata ne samo po poboljšanju okusa hrane, već i po dezinfekcijskim svojstvima, sposobnosti upijanja vlage i uklanjanju mirisa i masnoće. Može učinkovito očistiti vodovodne uređaje, uključujući WC školjku, održavajući je čistom, blistavo bijelom i bez bakterija.

Recept za Čišćenje WC Školjke sa Soli i Soda Bikarbonom
Sastojci:

  • 100 grama krupne soli
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 100 mililitara vode

Postupak:
Dodajte sol u posudu. Dodajte sodu bikarbonu. Dobro promiješajte smjesu i osigurajte da je dovoljno prekrivena vodom. Nemojte koristiti toplu vodu kako biste spriječili oštećenja WC školjke. Nanesite tekućinu na unutarnje površine WC školjke, po mogućnosti tijekom noćnih sati. Ujutro upotrijebite četku za čišćenje WC školjke. Kombinacija soli, octa i praška za pranje također može učinkovito ukloniti tvrdokornu prljavštinu i kamenac iz WC školjke.

Dodatni Recept za Uklanjanje Kamenaca i Neugodnih Mirisa
Sastojci:

  • 3 žlice octa
  • 1 žlica deterdženta za pranje rublja
  • 1 žlica soli

Postupak:
Pomiješajte po 1 žlicu praška za pranje rublja i soli u posudi. Dodajte 3 žlice octa i sve dobro sjedinite. Polovicu smjese ulijte u WC školjku i ostavite da odstoji kratko vrijeme. Energično ribajte unutrašnjost četkom i zatim isperite. Preostalu smjesu upotrijebite za temeljito čišćenje vanjske strane WC školjke. Smjesu nanesite na spužvu ili komad tkanine za čišćenje umivaonika, kade ili bidea.

Korištenjem soli kao prirodnog sredstva za čišćenje možete efikasno i ekološki održavati čistoću vaše WC školjke i vodovodnih cijevi. Sol ne samo da uklanja nečistoće i neugodne mirise, već također pomaže u sprječavanju začepljenja, pružajući jednostavno, pristupačno i sigurno rješenje za vašu kupaonicu.

Oglasi - Advertisement