Ako posjedujete repliku torbe poznatog brenda, ne biste je trebali unositi u avion jer možete naići na vlasti koje pokušavaju zaustaviti krivotvorene proizvode i njihove komercijalne pošiljke.

Vlasti su na oprezu zbog krivotvorenih dizajnerskih torbi. Međunarodni aerodrom Hartsfield-Jackson u Atlanti nedavno je izvijestio o suzbijanju krivotvorene robe. Agenti carine i granične patrole educiraju putnike o opasnostima putovanja s krivotvorenim proizvodima.

Zvaničnici su ih također upozorili da bi donošenje krivotvorenih proizvoda moglo rezultirati konfiskacijom. Ako vas carina uhvati da nosite krivotvorenu dizajnersku torbu, oduzet će vam je. Nije bitno kako, kada i gdje ih kupujete.

Francuska predvodi strožije zakone. Iako se prvi slučaj konfiskacije dogodio u Sjedinjenim Državama, Francuska već ima zakone koji zabranjuju krivotvorene proizvode. Budući da je većina brendova luksuznih torbi francuski, nije iznenađenje da je Francuska prva zemlja koja je implementirala ove propise.

Na aerodromima širom Pariza postavili su znakove koji upozoravaju ljude da je nošenje ili kupovina krivotvorenih proizvoda krivično djelo. Ko prekrši ovaj zakon može biti kažnjen tri godine zatvora i trista hiljada evra. Francuski carinski organi su takođe obučeni da identifikuju krivotvorene proizvode.

Ali Francuska nije jedina zemlja koja se bori za lažnjacima. Slično upozorenje objavljeno je i na aerodromu u Rimu. Calleochonews piše da su carinski službenici zaplijenili krivotvorene proizvode pod imenom u staklenim vitrinama.

Svrha zabrane i konfiskacije krivotvorenih proizvoda je sprječavanje mnogih ozbiljnih ekonomskih, pravnih, zdravstvenih, sigurnosnih i pravnih posljedica. Bolje je ostaviti torbu kod kuće nego je nositi sa sobom.

Oglasi - Advertisement