Nakon sučevog znaka za početak utakmice, igrači su ostali tihi i nepomični tijekom prve minute.

Prije početka kvalifikacijske utakmice za U21 Europsko prvenstvo između Izraela i Poljske igrači obje momčadi napravili su gestu koja je izazvala medijsku pažnju.

Video pogledajte na linku ispod

AJC Central Europe on X: “UEFA refused to hold a minute of silence before the match between #Israel and #Poland (Under-21 team). In response, both teams decided not to play the first minute of the match, observing a minute of silence to honor the victims of #October7th. 🙏🏼 https://t.co/U69kd6Qagt” / X (twitter.com)

Europska nogometna organizacija UEFA donijela je odluku da odbije zahtjev momčadi koje su sudjelovale u utakmici da održe minutu šutnje prije utakmice kao počast žrtvama događaja koji su se dogodili u Izraelu 7. listopada ove godine. Tako su igrači uzeli stvar u svoje ruke i umjesto toga odlučili organizirati vlastitu demonstraciju.

Čim je sudac označio početak utakmice, igrači su prvu minutu ostali potpuno tihi, svaki gestom na svoj način. Ovu gestu UEFA nije sankcionirala.

U četvrtoj utakmici grupne faze mlada reprezentacija Poljske slavila je rezultatom 2:1 te osigurala prvo mjesto s ukupno 12 bodova. S druge strane, Izrael nije uspio osvojiti nijedan bod u skupini te je nakon utakmice ostao na posljednjem mjestu.

 

Oglasi - Advertisement