Bivša reprezentativka Srbije Jelena Dokić progovorila je u podkastu o paklu koji joj je njen otac Damir Dokić pripremao tokom uspešne karijere. Teniser, čija se porodica preselila u Australiju iz Osijeka 1991. godine, šokantno je priznao u podcastu. “Kada sam počeo da igram tenis i udario prvu loptu, tata me je tukao i bilo je još gore posle praznog terena.”

Dokićeva je dogurala do četvrtfinala na svim grend slem turnirima osim US Opena, a najveći uspjeh ostvarila je 2000. godine kada je stigla do polufinala Wimbledona i izgubila od Amerikanke Lindsay Davenport 4:6 i 2:6. Iako je sa sestrama Vilijams stvorila čudo plasmana u finale, i iako je drugom nosiocu iz Sjedinjenih Država “pokazala zube”, otac je ipak bio jako ljut i zabranio joj povratak u studentski dom.

„Bio sam polufinalista Vimbldona i sedeo sam u prostoru za igrače i plačući slušajući mog tatu rekao da sam sramota i da sam uništio svoju porodicu i njega jer sam izgubio u polufinalu.“ Tokom Vimbldona Nisam smela da idem u hotel i rekli su mi da radim šta hoću, da se snalazim, spavam na ulici i da ne mogu da se vratim“, rekla je Jelena Dokić.

Nakon toga nije imala izbora nego da ostane na mjestu. “Ostao sam na Wimbledonu i nakon što su svi otišli otišao sam u ugao prostora za igrače tako da sam imao gdje da ostanem i spavam tamo. Našli su me usred noći jer su čistačice čistile to noćno mjesto “, dodao je teniser, koji je od 2001. do 2005. igrao pod zastavama Jugoslavije, Srbije i Crne Gore.

Jelena je karijeru završila 2014. godine. kada je postala trener, a potom i uspješna televizijska ličnost. Napisala je i svoju autobiografiju, Unbreakable, u kojoj je govorila o svom životu, karijeri i fizičkom i psihičkom zlostavljanju koje je pretrpjela tokom godina. Ove godine se otvorila o uvredljivim komentarima koje je dobila o svom izgledu i težini, a sve to nakon nastupa na Australijan openu, gde se suočila i sa Novakom Đokovićem.

Oglasi - Advertisement