Mnoštvo poznatih pojedinaca prihvatilo je umjetničke pseudonime, što je dovelo do nedostatka svijesti o njihovom pravom identitetu u široj javnosti.

Jedna osoba koja spada u ovu kategoriju je glasoviti Šako Polumenta, pjevač koji krasi domaću estradu izvanredna tri desetljeća. Unatoč njegovoj velikoj prisutnosti u javnosti, vrlo je malo pojedinaca upućeno u ime upisano na njegovoj službenoj iskaznici.

Malo je onih koji znaju da je Šako Polumenta pravo ime Sakib, a rođen je 27. marta 1968. godine u Bijelom Polju.

Podsjećamo, Šako se nedavno obratio domaćim medijima povodom prisutnosti estradne mafije.

Industriju zabave kontrolira moćna skupina, a njihove su mete pažljivo odabrane. Razmjeri njihovog utjecaja većini ljudi nisu poznati, uključujući i broj pjevača koji su podlegli njihovom pritisku. Odbio sam da me ucjenjuju, zbog čega sam donio odluku da se povučem iz pjevanja na prestižnim dvoranama i radije nastupam u dijaspori. Morao sam biti domišljat i brzo donositi odluke. Kad su shvatili da se ne dam isprovocirati, počeli su spominjati moju djecu i prijetiti, čak su spominjali i bombe. Unatoč pokušajima da me zastraše, ostao sam neustrašiv i dostojanstven, iako sam bio ravnodušan prema njihovoj taktici – otkrio je Polumenta u razgovoru za “Republiku”.

Oglasi - Advertisement