U razdoblju od šest mjeseci Pepini vlasnici neumorno su pretraživali tržište nekretnina u potrazi za odgovarajućim prebivalištem. Unatoč tome što su mu privremeno pronađena dva mjesta za boravak, tek se drugom prilikom uspio ujediniti sa svojim voljenim starim domom, a sve zahvaljujući ljubaznosti i suosjećanju velikodušnih pojedinaca na internetu.

Dirljiva priča o Pepiju rasplela se na popularnoj društvenoj mreži Facebook, točnije na stranici pod naslovom “Stop masakru životinja u Nišu”. Pojedinac pod imenom Aneta Conić oglasio se na stranici kako bi potražio prave vlasnike psa kojeg je otkrila u hodniku svog stambenog kompleksa. Za divno čudo, pas je posjedovao mikročip, iako je porijeklom iz druge zemlje.

“Izvanredni događaji događaju se neobjašnjivo.
Humanost koju je pokazala ova skupina pojedinaca dokaz je trajnog uvjerenja u potencijal za pozitivan ishod. Uložili su zajednički napor da dođu do vlasnika, pokazujući da nadu nikada ne treba napustiti.

U nevjerojatnom preokretu događaja došlo je do čudesnog otkrića uz pomoć pojedinaca poput vas. Pronađen je stari oglas koji je naveo da se Aneta obratila onima koji su u kolovozu izgubili svog voljenog psa. Dirljiva vijest je da će se Pepe uskoro ponovno naći sa svojim dugo očekivanim vlasnicima, donoseći nemjerljivu radost svima koji su uključeni. Aneta je podijelila ovu nevjerojatnu novost u svojoj prvoj objavi, izražavajući svoju zahvalnost za zajednički trud koji je omogućio ovo ponovno okupljanje.

Međutim, također je bilo potrebno pronaći dodatne informacije u vezi s ovom izjavom, s obzirom na činjenicu da postoji zadivljujuća priča koja okružuje ovog psa, što čini doista nevjerojatnim kako je Pepe uspio izdržati kroz cijelo to razdoblje.

Usred mnoštva negativnih pojava, osjećam se ponukanim još jednom podijeliti pozitivnu priču i neizmjerno sam zahvalan svima koji su mi pomogli da pronađem pravog vlasnika. Postojanje ovakvih grupa je zaista neprocjenjivo! Sam narativ podsjeća na film, počevši od zapanjujućeg nestanka iz zgrade u srcu grada (čak i policije) u kolovozu. Plakati su bili oblijepljeni po gradu i veterinarskim klinikama, jer su pojedinci bili stranci, koji nisu poznavali lokalni jezik i nisu znali za postojanje ove skupine. Zatim, mjesec dana kasnije, viđenje je bilo čak iu Viniku, gdje je suosjećajni pojedinac priskočio u pomoć. Nažalost, ni on nije bio dio grupe. Ipak, uspio je očitati strani čip i potrudio se uspostaviti kontakt u Valenciji. Unatoč svojim neuspješnim pokušajima, preuzeo je na sebe brigu za ovu iscrpljenu i povrijeđenu dušu. Aneta je elokventno izrazila zahvalnost na njegovoj nesebičnosti.

U razdoblju od šest mjeseci, sićušni, stariji pas s oštećenim vidom nije mogao pronaći put kući.
Pas je i ovoga puta nakon tri mjeseca nestao iz dvorišta svog skrbnika. Čudom, Aneta je naletela na povređenog očnjaka na petom spratu svoje zgrade, udaljene šest kilometara od Niša.

Zbog ozlijeđene noge potrebno ju je odvesti veterinaru, ali je, na sreću, u stabilnom stanju. Nažalost, vlasnici se ne mogu locirati jer je mikročip stranog porijekla. Međutim, tu dolazi do izražaja izvanredna priroda ove skupine. Od kolovoza dobivam brojne pozive i uporno posežem za određenim brojem za oglas. Čini mi se nezamislivim da mali, stariji i djelomično slijepi pas može preživjeti izgubljen na tako dug vremenski period. Taman kad sam počeo gubiti nadu, nazvao me čovjek iz Nizozemske. Kad je vidio moje poruke, odmah se ukrcao na autobus iz inozemstva i uspio mi se javiti tek po ulasku u zemlju. Zaista je izvanredan. Philadelphia, sada poznata kao Pepe, bila je presretna i provela je noć u svom krevetu, pored svoje voljene igračke. Aneta zaključuje objavu izražavajući bezgraničnu sreću koju Pepe donosi.

Oglasi - Advertisement