Čuveni beogradski splav “Kartel” na Novom Beogradu potonuo je sinoć. Prve informacije su sugerirale da je nakon izbijanja tuče između gostiju i zaštitara na mostu koji povezuje obalu sa splavom, splav počeo da tone, a most je nakratko puknuo. Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije najavio je evakuaciju 114 osoba, a policija na obali reke evakuisala je 30 osoba.

Jutro nakon što je splav potonuo, bili su vidljivi samo krovovi zgrada. Cipele, novčanici, novac… mladi su ostavili sve i borili se da se spasu.

Mladić koji je sinoć bio na splavu i kojeg je, kao i druge, izbacilo obezbjeđenje, Bleeckeru je opisao šta se dogodilo. “Zabava je trebala trajati do pola tri (…) ali je nekoliko zaštitara ušlo na splav i naizmjenično izbacivalo ljude, uključujući i mene. Pitao sam ih da mi kažu zašto, ali su mi samo rekli:” “Izlazi. .” Ljubazno sam otišao. Tada sam pozvao prijatelje da im kažem da sam izbačen, ali deset minuta kasnije velika grupa ljudi je počela da izlazi da se suoči sa obezbeđenjem. Tada su počele borbe”, rekao je on.

Oglasi - Advertisement