Bora Drljača preminuo je 11. oktobra 2020. godine u 80. godini života nakon borbe sa teškom bolešću. Sahranjen je na novobežanjskom groblju pored supruge Verice za koju je rekao da je volio do posljednjeg dana. Prema rečima njegovog sina Vladimira, sa bolešću se borio kao lav do poslednjeg daha. Međutim, umro je sa jednom neostvarenom željom – da dočeka svog unuka.

Verica je izvršila samoubistvo, a on nikada nije želeo da zna zašto. Tokom svog života, Rake nikada nije shvatio kako je preživio ogromnu tragediju, mučenje i bol koji su ga zadesili. Kako je rekao, nikada neće zaboraviti trenutak kada je u svom stanu pronašao njeno oproštajno pismo od dvije rečenice.

„I dan danas osjećam bol za Vericu. I prije toga je pokušala da izvrši samoubistvo. Prvi put je popila šaku tableta. Našla sam je onesviještenu na podu kuće i odmah joj odnijela VMA. se raspadala. Spasio sam joj zivot! Zaista ne znam zasto je to uradila. Vjeruj mi! Mislim da joj nista nije nedostajalo pored mene, imala je sve. Planirala je to da uradi a ja sam mogao t “Nemojte je zaustavljati”, rekla je Deljacha u jednom trenutku.

“Drugi put je ostala sama kod kuće bez mene i dece. Kada sam ušao u stan našao sam oproštajno pismo. Sve čega se sećam je da je pisalo: ‘Umorna sam, izvini, čuvaj se. pozvala je policiju i počela da je traži“, rekla je pevačica tada, nedugo nakon što je policija otkrila njeno telo u parku kod hotela „Jugosloven“ koji je često posećivala na vežbama.

Doktor je tada rekao pjevaču da nikada neće biti spašen ako pokuša samoubistvo.

“Iskreno, nisam ni pročitao policijski dosije i nije mi tada ni palo na pamet. Znate istinu, istina je da ona nije postojala! Izvršila je samoubistvo pištoljem, otrovana, ugušena ,obešena,sve u isto vreme.Demon!-Danas ne znam šta se dođavola desilo.Dosta je uticalo i na decu i na mene.Ima nekog demona u njoj.Priznajem milion puta sam pogrešio. Otišao sam na put i ostavio je samu. Za mene je to bila karijera u kojoj sam morao ostati u Sjedinjenim Državama dva ili tri mjeseca. Ne mogu da krivim sebe, to je posao. Radim i zarađujem”, rekao je tada Drljača.

Borina druga supruga Rada umrla je od raka dojke 2018. godine.

Oglasi - Advertisement