Pronalazak tijela Vanje Đorčevske, 14-godišnje djevojčice iz Skoplja koja je sedam dana bila nestala, izazvao je veliku uznemirenost i potres u cijeloj regiji, a posebno u Sjevernoj Makedoniji.

Kako javlja “TV Telma” iz Makedonije, Vanja je oteta s namjerom da od roditelja iznudi novac. Majka žrtve nedavno je objavila izjavu, ističući da se njezin suprug suzdržava od korištenja društvenih mreža, kako je objasnila, “nisu svi spremni ugroziti svoju sigurnost.

Nakon počinjenog gnusnog zločina policija je privela tri osobe za koje se sumnja da su sudjelovale u njemu. Tijekom istrage je utvrđeno da je jedna od tri uhićene osobe, inicijala V.M., priznala sudjelovanje u zločinu.
Tužiteljstvo je potvrdilo da se radi o ne samo osumnjičenom počinitelju otmice i ubojstva Vanje Đorđevske, već i o njezinom biološkom ocu.

U ponedjeljak oko 11 sati otac nestale djevojčice prijavio je nestanak. Jedan od alata koji se koristi za praćenje njezina kretanja je njezin mobilni telefon, koji je posljednji put otkriven u blizini Univerzalne dvorane. Unatoč opsežnim naporima potrage, uključujući pročešljavanje obližnjih podruma, ispitivanje svjedoka, pregledavanje snimaka s 50 različitih kamera, pretraživanje korita rijeke Vardar i pretraživanje obližnjih samostana, istraga koju vodi Oliver Spasovski, ministar policije Sjeverne Makedonije, još uvijek traje.

Kako prenose obližnji mediji, 27. studenoga u 11 sati otac Aleksandar obavijestio je nadležne da je njegova maloljetna kćer istog dana oko 7.27 sati napustila njihovo mjesto stanovanja u Osnovnu školu “Johan Hanjrih”. . Prethodno, u 8.35 sati, majka djevojčice nazvala je hitnu pomoć i prijavila nestanak svoje kćeri.

Kako javlja portal Plusinfo, policija je privela osumnjičenog oca pokojne Vanje, koji je otet i ubijen. On je kasno sinoć pozvan na ispitivanje u policijsku postaju i trenutno se provodi istraga kako bi se utvrdila njegova eventualna umiješanost u slučaj.

U tom je razdoblju u javnosti osvanula vijest da je stravična situacija unaprijed dogovorena u suradnji s Ljupčom Palevskim-Palcem, koji je trenutno na čekanju.

Nakon temeljite sedmodnevne istrage, makedonska policija uspješno je locirala Vanjino tijelo u blizini Velesa. Tragično, još je jedna osoba otkrivena mrtva u neposrednoj blizini Vanjinih ostataka. U okolici Velesa pronađeno je i tijelo 74-godišnjeg frizera iz Velesa, identificiranog kao Panče Ž.
Poznato je da je Ljupče poslovao s frizerom koji je nažalost tragično završio.

Kako prenosi TV Telma, otkriveno je da je Ljupče Palevski bio povezan s ubijenom frizerkom iz Velesa. Veza između njih dvoje navodno je nastala zbog navodnog iskopavanja zlata.

Kao istaknuta ličnost u glavnom gradu, Palevski, koji ima titulu predsjednika pokreta “Treta”, dobro je poznat javnosti.
Važno je podsjetiti da je Vanja nestala 27. studenog na putu za školu u Skoplju. Njeni roditelji Zorica i Aleksandar strahovali su da je oteta. Vanja je posljednji put viđena na Bulevaru Partizanskog odjela ispred “Broz Cafea”, gdje se odvojila od svoje grupe. Posljednji signal njezina telefona otkriven je na suprotnoj strani ulice od Universal Halla.

Nakon što je primijetio nestanak kćeri, otac se javio Policijskoj stanici Centar kako bi prijavio događaj. Nasuprot tome, majka je na društvenim mrežama izrazila uvjerenje da je njihova kći možda oteta.

Oglasi - Advertisement