Na aktualnoj konferenciji za novinare tužitelj Gavril Bubevski otkrio je da će biti raspisana međunarodna tjeralica za Lj. P., koji je osumnjičen za ubojstvo malene Vanje iz Skoplja.

Kao što je ranije spomenuto, određeni broj osoba je uhićen i zadržan maksimalno dva dana.

Bubevski je naveo da je zadržavanje od 48 sati određeno radi lakšeg prikupljanja dokaza i obavljanja obdukcije tijela. Nakon toga će Ministarstvo unutarnjih poslova objaviti izvješće, a Državno odvjetništvo će pokrenuti istragu s mogućnošću otkrivanja više informacija. Trenutno je u tijeku preliminarni uviđaj. Ako je mjesto incidenta u stranoj zemlji s proturječnim informacijama, također će se izdati međunarodna tjeralica.

Podsjetimo, ministar policije Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski ranije je otkrio da je otac pokojne Vanje Đorčevske (14) osumnjičen da je navodno orkestrirao njezinu otmicu.

Na konferenciji za novinare ministar Oliver Spasovski izvijestio je da je Ministarstvo unutarnjih poslova radilo s Državnim odvjetništvom na istrazi incidenta te su prikupljeni dokazi. Unatoč naporima, ishod nije bio idealan, a dvije osobe su izgubile život. Jedan od njih bio je maloljetan, a drugi iz Velesa. Pokopani su u blizini Skoplja, a druga je pokopana u blizini Velesa.

Umiješani su sumnjali da je Lj.P. imao ulogu primarnog koordinatora.

Prvobitno je, kako je priopćeno iz MUP-a, Lj.P. je identificiran kao počinitelj dviju otmica i ubojica Vanje Đorđevske. Ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski bjegunca je nazvao monstrumom.

Dosadašnje spoznaje o Lj. P.-ova putovanja su ograničena, ali se zna da je napustio Makedoniju i putovao u Beograd i Bugarsku. Pojedinosti tih putovanja još se istražuju. Potvrđeno je, međutim, da je Lj. P. je napustio zemlju 30. studenog.

“Spasovski je naveo da je osoba odgovorna za planiranje i izvršenje ubojstva maloljetnika vatrenim oružjem 27. studenog oko 10 sati pobjegla iz zemlje zbog straha od policijskog inkriminiranja. Istraga trenutno prati gdje se nalazi osumnjičenik.

Prema njegovoj izjavi, iz zemlje je otišao osobnim automobilom.

Spasovski je, kaže Spasovski, pratio odvjetnika tijekom putovanja u Beograd, a potom su sutradan nastavili za Bugarsku.

Gavril Bubevski, glavni skopski tužitelj, izjavio je da će međunarodna tjeralica biti raspisana nakon što istraga počne.

Oglasi - Advertisement