Uhićenje S. D. (33) izvršilo je Ministarstvo unutarnjih poslova, Odsjek za suzbijanje privrednog kriminaliteta Uprave kriminalističke policije PU za grad Beograd, u suradnji s Posebnim odjelom za suzbijanje korupcije Višeg odjela. Javno tužilaštvo u Beogradu. Uhićenje je izvršeno zbog osnovane sumnje da se S. D. bavio prijevarnim radnjama iz područja gospodarske djelatnosti i pranja novca.

U vezi s kaznenim djelom pranja novca policija je privela još 18 osoba, dok se za 4 osobe trenutno traga. Uhapšene su M. D. (36), F. R. (21), S. M. (42), P. R. (40), Z. F. (21), Đ. R. (34), M. Đ. (39), N.K. (19), D. J. (45), Z. R. (21), M. M. (46), E. D. (66), D. Ž. (48), E. R. (67), LJ. Đ. (35), G. M. (61), S. M. (44), M. M. (19), MUP je označio kao moguće suizvršitelje uz S. D.

Prema priopćenju MUP-a, postoje sumnje oko osobe identificirane kao S.D. Vjeruje se da je ova osoba, koja je bila zaposlena u jednoj računovodstvenoj agenciji u Beogradu, od 4. siječnja do 25. studenog ove godine bavila prijevarama. Konkretno, S.D. navodno generirao elektroničke naloge za plaćanje, davao lažne podatke kako bi zavarao zaposlenike raznih tvrtki u Beogradu. Ovi su zaposlenici bili navedeni da vjeruju da plaćaju dobavljačima, ispunjavaju porezne obveze i ispunjavaju druge obveze javnih prihoda. Međutim, otkriveno je da su sredstva zapravo preusmjerena na osobne račune S.D.-a, kao i račune drugih osoba uključenih u shemu.

Sumnja se da je na ovaj način sebi i drugim osobama pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 304.479.479 dinara. Vjeruje se da su sve dotične osobe naknadno koristile ta sredstva za osobne troškove, iako su bile svjesne njihovog nezakonitog porijekla.

Po izricanju rješenja o zadržavanju do najdulje 48 sati, osumnjičenici će uz kaznenu prijavu biti odmah privedeni nadležnom tužiteljstvu.

Oglasi - Advertisement