Javnost je ostala zgrožena skandaloznom snimkom koja je osvanula iz zagrebačke Strojarske škole Frana Bošnjakovića, a prikazuje fizički obračun između profesora i učenika.

Točan datum sukoba nije poznat, no ravnateljica škole Bosiljka Galenić potvrdila je incident, ali bez konkretnih detalja.

Ravnatelj je u pisanom priopćenju potvrdio da je škola postupila po utvrđenim protokolima i o incidentu odmah obavijestila nadležna tijela, uključujući i policiju. Ravnatelj je također naglasio kako je istraga još u tijeku, no konkretne detalje zasad ne može iznositi. Nadalje, ravnateljica je oštro osudila sve vrste nasilja i čvrsto ustvrdila da se nasilje nikada ne može opravdati, bez obzira na situaciju. Slijedom navedenog, škola je pokrenula potrebne radnje za otkaz ugovora o radu učiteljici koja je sudjelovala u incidentu.

Događaj je poznat i dotičnom ministarstvu.

Kako je priopćilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, škola je brzo reagirala na situaciju i poduzela sve potrebne radnje u skladu s propisima. O incidentu su odmah obavijestili nadležne službe. Policija sada poduzima odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti, dok će škola navedenom profesoru izreći disciplinske mjere sukladno propisima o radnim odnosima.

Kako prenosi Index.hr, na snimci se vidi kako student s mobitelom prilazi profesoru koji sjedi za stolom i tako se približava. U pokušaju da stvori distancu, profesor gura učenika, što dovodi do fizičkog obračuna ispred ploče.

U određenom trenutku, profesor se nađe na komodi, izvlači predmet i zadaje studentu udarac u glavu. Nakon toga, profesor se prevrće na pod. Nakon što je ponovno zauzeo nogu, učenik uzvraća gurajući profesora prema televizoru, navodeći ga da ponovno pokuša udariti predmetom. U tom trenutku interveniraju još dva studenta, od kojih jedan hvata profesora za ruku, dok drugi gura studenta koji je u početku bio u sukobu na profesora.

U roku od nekoliko sekundi, on se uspješno oslobađa njihovog stiska, dohvaća još jedan predmet iz komode i zadaje još jedan udarac učeniku. Upravo u tom trenutku, dodatni učenici dolaze naprijed, intervenirajući kako bi razdvojili učitelja i učenika, učinkovito ublažavajući svađu.

Tijekom sukoba, dio učenika je odlučio snimiti incident, dok je druge ta situacija zabavljala; međutim, mala skupina učenika je istupila kako bi pomogla u odvajanju učitelja i učenika.

Istragom Jutarnjeg doznaje se da je profesoricu odmah privela policija uz tvrdnje da je bio u alkoholiziranom stanju. Međutim, te tvrdnje još nisu potvrđene.

Oglasi - Advertisement