Tijekom snažne oluje u Sjevernom moru, norveški brod za krstarenje koji je prevozio britanske turiste pogodio je ogroman val, uzrokujući da su putnici pobacani po podu u zastrašujućem iskušenju.

Kada je monstruozni val udario, brod MS Maud našao se u plovidbi otprilike 262 milje od zapadne obale Danske i otprilike 217 milja od istočne obale Britanije, što je rezultiralo razbijanjem prozora mosta.

Dana 9. prosinca, luksuzni brod za krstarenje krenuo je na 14-dnevnu ekspediciju kako bi svjedočio sjevernom svjetlu, s ukupno 400 putnika i članova posade na brodu. Brod se prvotno trebao vratiti u Essex 23. prosinca.

Uhvaćen u zapanjujućoj snimci, strašan udar vala učinio je brod onesposobljenim, zbog čega je bilo potrebno tegljenje u Njemačku.

Prema riječima osobe koja je snimila trenutak, putnik je izjavio:

Pokušavajući ublažiti vrtoglavicu, prislonio sam kameru na televizor i sasvim impulzivno donio odluku ovjekovječiti trenutak na filmu.
Izjavio je da se, nakon što je val udario, televizijski ekran odmah ugasio, a brodska sirena zavila za pomoć, što ukazuje na to da postoji problem.

Nakon što je doživio nekoliko intenzivnih valova, turist je očekivao izazovno putovanje, samo da bi zatekao putnike kako se bore za održavanje ravnoteže dok su stolovi i stolice klizili po podu.

Srećom, nema naznaka da su zabilježene značajnije ozljede.

 

Objavljene slike prikazuju posljedice vala, otkrivajući razmjere uništenja, poput trgovine s razbijenim prozorima i proizvodima razbacanim po podu.

Prema glasnogovorniku danskog zajedničkog centra za koordinaciju spašavanja (DJRC), potvrđeno je da je svih 266 putnika i 131 člana posade na sigurnom. Civilna spasilačka tvrtka Esvagt uspješno je spojila tegljač s kruzerom, izvijestio je glasnogovornik.

Oglasi - Advertisement