Sara Has, ćerka reditelja Saše Broza i praunuka Josipa Broza Tita, nedavno je proslavila 29. rođendan. Inače, Sara je po zanimanju scenograf, a sa svojom majkom sarađuje i u poslu. Njihova treća saradnja je drama “Susret u prodavnici proizvoda za odrasle” koja je premijerno prikazana ove godine.

Kako prenosi insider.hr, Sarin otac je poznati glumac Ranko Zidarić, zvijezda popularne TV serije “Naša mala klinika”. Sara je odlučila da zameni prezime svog oca prezimenom svoje pokojne prabake Herte Haas (treće supruge Josipa Broza Tita).

“Prezime moje prabake koristim ne iz poštovanja prema njoj, već iz poštovanja prema dvoje ljudi u porodici, i znam da su veoma srećni što se bar neko još uvek preziva Haas. Za mene menjam svoje prezime Nije velika promjena jer sam oduvijek svima bila Sara, uostalom nije teško saznati ko sam – rekla je prije nekoliko godina za Jutarnji list.

“Prije dvije godine je rekla da želi da se riješi tereta mog i Rankovog prezimena i odlučila je uzeti prezime moje bake Haas. I Ranko i ja smo znali šta znači nositi teret slavnog prezimena”, rekao je njegov otac. , glumac Krešimir Zidarić . Podržali smo je jer smo smatrali da je to prirodno i ima smisla za nju. “, rekao je Saša Broz za Večernji list.

Sara je bila zaposlena kao scenograf u Zagrebačkom kazalištu lutaka i napisala je scenografiju za Tajni dnevnik Adriana Morea. Za nju se takođe pričalo da je veoma talentovana slikarka čija su platna bila zapanjujuća za pogled.

Oglasi - Advertisement