Mihail Labkovski, poznati ruski psiholog sa više od 40 godina iskustva, specijalizovan za muško-ženske odnose, nedavno je na Instagramu razjasnio koncept “savršene” žene. Kako prenosi Ženablic.rs, Labkovski naglašava da je ključno da žena poštuje sebe. Evo šta on kaže o tome šta žena koja sebe ceni nikada neće učiniti:

  1. Ne Prenošenje Odgovornosti na Druge: Žena sa snažnim samopoštovanjem neće prebaciti odgovornost za svoju dobrobit na druge – roditelje, partnera, prijatelje ili decu. Umesto toga, oslanja se na sopstvene snage i resurse.
  2. Finansijska Nezavisnost: Takva žena je finansijski nezavisna i sposobna da se sama izdržava, što izaziva poštovanje kod muškaraca i čini je neprivlačnom za narcisoidne ili sebične muškarce.
  3. Ne Krivi Druge za Svoje Probleme: Visoko samopoštovanje podrazumeva preuzimanje odgovornosti za sopstvene probleme i nalaženje rešenja, umesto očekivanja pomoći od drugih.
  4. Ne Traži Odobrenje Drugih: Ona radi ono što želi, nosi odeću koja joj se sviđa i druži se s ljudima koji je čine srećnom, bez traženja odobrenja od drugih.
  5. Ne Upoređuje Sebe sa Drugima: Ne upoređuje se sa drugima – prijateljima, kolegama, glumicama ili manekenkama na društvenim mrežama. Jedino poređenje koje radi je sa sobom iz prošlosti.
  6. Ne Žudi za Brakom po Svaku Cenu: Samosvesna žena ne smatra brak ili decu krajnjim ciljem. Ona je spremna da čeka partnera koji je dostojan i sposobna je da živi srećno i sama.

Labkovski ističe da su ove karakteristike odraz žene koja istinski ceni i voli sebe, bez obzira na okolnosti ili pritisak društva.

Oglasi - Advertisement