Republički zavod za hidrologiju i meteorologiju objavio je prognozu za januar.Najviša temperatura bila je početkom meseca, 16 stepeni, a najhladnija 13. januara sa temperaturom od minus 3 stepena.

Gledajući dugoročnu mesečnu prognozu, sneg će padati u Beogradu od 8. do 12. januara, zatim od 16. do 17. januara i ponovo od 19. do 20. januara. U Beogradu će maksimalna temperatura dostići 16 stepeni početkom januara, da bi se kasnije tokom dana temperatura spustila. Najniža dnevna temperatura iznosiće -3 stepena 13. januara.

Prema prognozama, najviša temperatura u Novom Sadu biće početkom meseca 12, a najniža 13. januara minus 5 stepeni Celzijusovih. RHMZ u sezonskoj prognozi navodi da će januar 2024. biti blaži i vlažniji, uz slabe ili umjerene jutarnje mrazeve u trećoj dekadi januara.

Prosječna minimalna temperatura u januaru biće viša od višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će prosječna temperatura biti za oko 1,5°S viša od višegodišnjeg prosjeka. U Beogradu i okolini, prosečna minimalna temperatura u januaru se očekuje oko 0,7°S.

Prosječna maksimalna temperatura u januaru biće viša od višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će prosječna temperatura biti za oko 1,5°S viša od višegodišnjeg prosjeka. U Beogradu i okolini prosečna maksimalna temperatura u januaru iznosi oko 6,4°S.

Mesečne padavine u januaru biće 5 do 10 mm više od višegodišnjeg proseka u većem delu Srbije, a 10 do 20 mm više od višegodišnjeg proseka u jugozapadnoj Srbiji i Timočkoj krajini. RHMZ je saopštio da će januarske količine padavina u Beogradu i širem regionu iznositi oko 55 mm.

 

Oglasi - Advertisement