Svečanim defileom u centru Banjaluke Republika Srpska danas obilježava 32. godišnjicu.

17.57 – Završetak parade

Državnu himnu Republike Srpske “Moja Republika” i himnu Republike Srbije “Pravdi Bože” izveo je Orkestar policije.

Kasnije je Danica Crnogorčević otpevala čuvenu pesmu “Puknizolo”, čime je festivalski defile uspešno završen. Prisutni građani otpjevali su i popularnu zlatnu pjesmu.

17.45 “Vihor i tiranin”

Banjalukom su prodefilovale policije Specijalne jedinice za borbu protiv terorizma i mobilnih jedinica MUP-a Republike Srpske, kao i specijalna vozila “Vihor” i “Despot”. vrijeme

Operativna vozila Vihall koriste se kao komandna, izviđačka, interventna i vozila za transport manjih jedinica. Tornado je opremljen modernim oružjem koje se može napadati sa kontrolisanog krova vozila, kao i iz tovarnog prostora vozila, a takođe je opremljen balističkom zaštitom. Koriste ga pripadnici SAJ-a.

17.50. Sportisti su ponos Srba

Centralnom banjalučkom ulicom prodefilovali su uspješni srpski sportisti, među kojima su predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske, Košarkaškog i Rukometnog saveza, džudisti, karatisti…

17. 32 Noćni vukovi Republike Srpske

U paradi su učestvovali i Noćni vukovi RS

17.23 Defile predstavnika lovačkog društva i vatrogasne jedinice

Predstavnici Lovačkog udruženja, Pošte Srbije i vatrogasno-spasilačkih službi ponosno su nosili zastavu Srbije tokom defilea.

17.11. studentski marš

Prva grupa u povorci bili su studenti iz Republike Srbije.

U defileu su učestvovali i predstavnici građana RS i motorizovanih grupa. Centrom Banjaluke prošetali su i predstavnici boračko-invalidskih organizacija Republike Srpske, logoraških organizacija i starješina.

17:00 Počinje velika parada

Komandir zastavnog voda počasne jedinice Srpske narodne ujedinjene vojske podnio je izvještaj predsjedniku Srbije Miloradu Dodiku i vojna parada je zvanično počela.

Paradi su prisustvovali srpski i srpski zvaničnici.

16.51 Banjalučki centar “gužva”

Veliki broj Banjalučana, ali i mještana drugih srpskih gradova i opština, okupio se u centru grada kako bi učestvovali u svečanoj povorci.

Među njima su i državljani Srbije

16.39 Danica Crnogorčević “Zagrijavanje”

Za 19.00 časova planiran je koncert na kojem će, između ostalih, nastupiti Danica Crnogorčević i Baja Mali Knindža. Danica je na probama otpevala poznati hit “Pukni zoro”.

16.30 Sve je spremno i defile počinje

Centralna ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića zatvorena je za saobraćaj, a građani su došli da pogledaju defile.

Na licu mjesta su bile brojne medijske ekipe.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, oko 1.300 policajaca pružilo je usluge u maršu.

Oglasi - Advertisement