Ruska javnost izrazila je oštro negodovanje prema raskošnoj zabavi koju su u Moskvi priredile imućne zvijezde. Značajno je da su se poznati pojedinci iz Rusije okupili na tematskom događaju koji je poticao odijevanje krajnje otvorenog izgleda, s kodom odijevanja koji izričito navodi “dođite gotovo goli”. Reakcija javnosti je bijes i gnjev, povlačeći usporedbe sa zloglasnim biblijskim gradovima Sodomom i Gomorom.

Kritičari nadalje naglašavaju uvredljivu prirodu okupljanja “gotovo neodjevenih”, jer podriva žrtve koje su podnijeli vojnici na prvim crtama rusko-ukrajinskog sukoba.

Slike i isječci koji prikazuju bit ove prigode dijele se na različitim platformama društvenih medija, a na temelju ovih vizualnih prikaza vidljivo je da se značajna većina sudionika pridržavala propisanih smjernica za odijevanje. Posebno među cijenjenim uzvanicima bila je Ksenija Sobcak, poznata televizijska voditeljica i političarka koja se hrabro borila za predsjedničku kampanju 2018. Ušla je upečatljivo u prozirnoj haljini ukrašenoj složenim crnim dizajnom, odlučivši se odreći grudnjaka ispod nje.

Ksenija je dobila nadimak “Putinovo kumče” zbog njenog krštenja kojem je prisustvovao i sam Putin, koji je njezinog pokojnog oca Anatolija Sobčaka smatrao značajnim političkim utjecajem.

žurka

Kako se navodi, odgovorila je stranačkim kritičarima rekavši: “Možda vi negativno gledate na ovaj događaj. No, naša je namjera bila napraviti glamuroznu aferu iu tome smo uspjeli. Moguće je da možda ne cijenite takve prikaze, ali Ispričavam se, odrasli imaju slobodu sudjelovati u takvom ponašanju. Svijet nikada nije bio pravedan; takva stvarnost postoji i danas, a bit će iu budućnosti.

žurka
Među prisutnima koji su u potpunosti razumjeli navedene smjernice odijevanja bio je i Vasio, 25-godišnji reper, koji je navodno ušao potpuno gol, osim Balenciagine čarape koja mu je krasila intimni dio. Prema izvješćima ruskih medija, reperove čarape su misteriozno nestale nedugo nakon njegova dolaska, usred napetog ambijenta u kojem ih je netko kriomice skinuo.

Događaj je dirigirala Nastja Ivleva (32), poznata influencerica, voditeljica i glumica. Dala je hrabar modni izričaj odjenuvši prozirnu crnu haljinu koja je otkrivala njezine tange gaćice. Privlačeći pažnju jedinstvenim i ekstravagantnim dodatkom, Ivleva je ponosno izložila dijamantima ukrašenu stražnjicu procijenjenu na nevjerojatnih 23 milijuna rubalja, što je ekvivalentno približno 230 tisuća eura.

žurka
Nastja se oglasila na svojim društvenim mrežama kako bi izrazila svoje nezadovoljstvo nakon zabave, tvrdeći da je neopravdano izložena kritici. Prema njezinim riječima, činilo se da bi svaki put kad bi vodila događaj, ljudi ga označili kao demonskog i izopačenog, unatoč činjenici da su sudionici jednostavno bili odjeveni u modernu i otkrivajuću odjeću. Istaknula je dvostruki standard divljenja vitkim i atraktivnim manekenkama sa Zapada, dok propituje izgled vlastitih talentiranih i fizički spremnih umjetnica. U svojoj objavi Nastja je dovela u pitanje zbunjujuću prirodu takvih reakcija.

Prema izvješću “Daily Maila”, bijes javnosti prema ekstravagantnom ponašanju slavnih i bogatih pojedinaca eskalirao je do točke u koju su sada uključene i pravne vlasti. Obaviješteni su tužitelji koji trenutno procjenjuju zakonitost konkretnog događaja. Policija provodi istragu o raznim incidentima, uključujući istospolne poljupce, provokativne slike golih žena projicirane na stropu i muškarca koji oponaša oralni seks s reperom.
Brojni ruski političari i aktivisti osudili su vrlo kontroverzni skup. Vitalij Milonov, član Državne dume, usporedio je događaj sa “krdom majmuna”, dok ga je pjesnikinja Ana Revjakina izjednačila sa zloglasnim biblijskim gradovima Sodomom i Gomorom. Poznati voditelj Vladimir Solovjov razmišljao je o moralnoj nesvjesnosti i nerazumijevanju vlastite zemlje i rata koji je u tijeku koji pokazuju prisutni na ovom partyju.

Oglasi - Advertisement