Kako javljaju američki mediji, incident s pucnjavom dogodio se u srednjoj školi u saveznoj državi Iowa. Dok je glasnogovornik policijske uprave potvrdio da je došlo do pucnjave u školi, konkretne informacije nisu objavljene. Prva izvješća o incidentu u školi u Iowi zaprimljena su oko 7:40 ujutro po lokalnom vremenu.

Prema NBC-u, srednju školu Perry u Iowi trenutno okružuje više policijskih vozila, a hitne službe također su prisutne na mjestu pucnjave.

U Americi se danas obilježava početak školske godine nakon zimskih praznika.

ABC News dobio je potvrdu policije da je smrtno stradao, dok su najmanje dvije osobe zadobile ozljede. Prijavljena je i prisutnost FBI-a na mjestu događaja.

Prema riječima dužnosnika okruga Dallas, Iowa, uspješno su osigurali mjesto događaja.

Predstavnik bolnice potvrdio je da su osobe pogođene pucnjavom bile na putu za bolnicu Mercy One. Međutim, nisu objavljeni konkretni detalji o broju žrtava.

Umjesto da održi skup u Perryju kako je planirano, republikanac ga je odlučio pretvoriti u molitveno okupljanje.
Prema glasnogovorniku kampanje, Vivek Ramaswamy, republikanski predsjednički kandidat i poduzetnik poznat po osnivanju biotehnološke tvrtke, prvotno je planirao održati skup u Perryju, ali je odlučio odgoditi događaj kao molitveno okupljanje nakon vijesti o pucnjavi.

Prvo natjecanje u Sjedinjenim Državama za republikansku predsjedničku nominaciju 2024. održat će se u Iowi za samo 11 dana.

Na Platformi X, Ramaswamy je jutros podijelio poruku pozivajući druge da ponude svoje molitve za zajednicu u Perryju, Iowa.

Samo šezdeset minuta u prošlosti
Staklo je bilo sveprisutno, a pod je bio umrljan krvlju.
Nakon što je jutros izbila pucnjava, učenik srednje škole Perry ispričao je svoje iskustvo pronalaženja utočišta u skučenoj sobi zajedno s trojicom kolega učenika i profesorom.

Uplakana studentica Ava Augustus ispričala je da su se ljudi odmah obratili svojim roditeljima i prijateljima, nakon što su čuli vijest, uzvikujući: “On je pao, sada imate priliku za bijeg.

Usred suza ispričala je kaotičnu scenu razbijenog stakla i podova umrljanih krvlju dok je trčala. Kad je stigla do automobila, pogled joj je pao na ranjenu djevojku koju su pažljivo iznosili iz hodnika.

Od navedenog vremena prošla su svega dva sata.
Bolnica je nedavno izvijestila da su primili dvije osobe koje su zadobile ozljede od vatrenog oružja.
Dvije osobe stigle su u bolnicu UnityPoint s ozljedama od vatrenog oružja, ali nisu pružene dodatne informacije o njihovom stanju ili okolnostima.

Samo dva sata u prošlosti,
Napad se dogodio prije početka škole, potvrdio je šerif.
Prema riječima šerifa Adama Infantea iz okruga Dallas, pucnjava je počela prije početka školskog dana.

Tijekom brifinga za novinare, izrazio je zahvalnost što je u zgradi bio minimalan broj učenika i nastavnika, što je na kraju odigralo ulogu u povoljnom ishodu.

Lokalne vlasti primile su poziv u pomoć o aktivnom strijelcu u srednjoj školi u 7:37 ujutro. Započela je brza reakcija, a policajac je stigao na mjesto događaja u roku od sedam minuta. Po dolasku, policajac je otkrio nekoliko osoba koje su bile ranjene hicima iz vatrenog oružja.

Točan broj ozlijeđenih osoba i težina njihovih ozljeda zasad je neizvjestan, izvijestio je novinare.

Dok je identitet strijelca utvrđen, šerif je odlučio ne otkriti nikakve konkretne informacije.

“Osigurali smo sigurnost zajednice, tako da građani više nisu ugroženi”, uvjeravao je. “Naš fokus sada je istražiti i razumjeti događaje koji su se dogodili.

Od tog vremena prošla su tri sata.
Nagađanja sugeriraju da je napadač, koji je danas pokojni, možda sam sebi oduzeo život.
Prema vlastima u Iowi, osoba odgovorna za pucnjavu potvrđena je mrtva. Prevladavajuće uvjerenje je da je uzrok smrti samoizazivanje, što dovodi do nagađanja da je počinitelj možda učenik upisan u srednju školu Perry.

Kako doznajemo, ozljede su zadobila dva učenika i jedan zaposlenik škole.

Od događaja su prošla tri sata.
Biden pomno prati trenutno stanje stvari u Iowi.
O nedavnoj pucnjavi u Iowi govorio je predsjednik Joe Biden, koji je izrazio svoju budnost u nadziranju trenutne situacije i održavanju komunikacije s uredom guvernera Iowe.

Samo tri sata u prošlosti
Nažalost, u incidentu je došlo do smrtnog ishoda, a dvije osobe su zadobile ozljede.
Policija je potvrdila za ABC News da je pucnjava u srednjoj školi Perry u Iowi rezultirala nesretnim gubitkom najmanje jednog života.

Prisustvo FBI-a također je evidentno na licu mjesta, zajedno s izvješćima o najmanje dvije osobe koje su zadobile ozljede.

Samo četiri sata prije
Budite uvjereni, lokacija je uspješno osigurana.
Prema riječima dužnosnika okruga Dallas, Iowa, uspješno su osigurali mjesto događaja.

Samo četiri sata u prošlosti,
Bolnica je potvrdila da prima osobe koje su bile žrtve oružanog nasilja.
Predstavnik bolnice potvrdio je da su osobe pogođene pucnjavom bile na putu za bolnicu Mercy One, ali se suzdržao od otkrivanja točnog broja žrtava.

Oglasi - Advertisement